Család

A menstruáció alatt pluszszabadságot kapnak a nők egy brit cégnél

Egy bristoli cég lehetővé teszi a női alkalmazottai számára, hogy a menstruációjuk miatt pluszszabadságot vehessenek ki.

A menstruáció miatti szabadság nem számít betegszabadságnak és nem csökkenti az eleve járó szabadnapok számát sem a bristoli Coexist cégnél. Ha valakinek görcsei, fájdalmai vannak, rosszul van, amikor megjön a menstruációja, nem kell dolgoznia, otthon maradhat, vagy bármikor hazamehet a munkából.

“Sok női alkalmazottam volt az évek során, és láttam nőket, akik úgy dolgoztak, hogy közben hétrét görnyedtek a menstruációs fájdalomtól – magyarázta a cég igazgatónője, Bex Baxter. “Olyan irányelveket szerettünk volna, melyek lehetővé teszik a nők számára, hogy időt szánjanak a szervezetük természetes ciklusára, anélkül, hogy ezt betegségnek tekintenénk.”

A cég az intézkedéstől a munkahelyi produktivitás növekedését várja. A cégvezető hangsúlyozta: a nők háromszor olyan hatékonyan dolgoznak, amint véget ér a menstruációjuk.

A Coexistnél 31 alkalmazott dolgozik, közülük heten férfiak, ám még ők is egyöntetűen támogatták az ötletet.

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top