Család

3 dolog, amit valószínűleg nem tudtál a fekete macskákról

A fekete macska szerencsétlenséget hoz, ha átmegy előttünk. Kábé ez a legtöbb, amit sokan tudnak a fekete macskákról.

A macskák általában igen érdekes és titokzatos élőlények, amellett aranyosak és roppant szórakoztatóak is, bizonyíték erre elképesztő népszerűségük a neten: a pornó és a receptek után valószínűleg macskás videóból van fent a legtöbb. Most egy kisebb csoportjukat, a fekete macskákat vizsgáljuk meg közelebbről.

A macskák az élet császárai, ez nem is lehet vitás
A macskák az élet császárai, ez nem is lehet vitás

Sok esetben valójában nem is feketék. Egy első látásra tiszta feketének tűnő macska szőre erős napsütésben vörösesen ragyoghat. Ennek oka, hogy valamelyik szülőjétől örökölte a vörös szőrszínt meghatározó, de a fekete által elnyomott gént.

Van, ahol szerencsét hoz a fekete macska. Csak a nyugati kultúrában él az a babona, hogy a fekete macska rossz ómen. A világ számos részén ez pont fordítva van. Angliában, Yorkshire-ben pedig egyszerre él a kétféle babona: fekete macskát tartani szerencsét hoz, de ha átmegy előttünk, az rossz jel. Egy élmény lehet folyvást a saját macskádat cselezgetni a házban meg a kertben, nehogy keresztezzétek egymás útjait.

Csak egy fekete macskafajta létezik. A bombay-i macska az egyetlen olyan fajta, aminek a fekete az egyetlen megengedett színváltozata. A kitenyésztésének kifejezett célja volt egy fekete párducra emlékeztető macska.

Forrás: cats.about.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top