Család

Nyílt levél a bántalmazott nőhöz – tudd, hogy jobbat érdemelsz

Nem egy újabb klisé és közhely, hanem tényleg van olyan helyzet, van olyan kapcsolat, amibe nem lehet belenyugodni és vállat vonni rá. Olykor egyszerűen rá kell ébredni, hogy nem ezt érdemled, ennél sokkal többet érsz.

Azt érezted elsőre, hogy csodálatos vele lenni, talán még azt is gondoltad magadban, hogy “végre megtaláltam, ő az, az igazi férfi, akit nekem teremtett az ég, együtt fogjuk leélni az életünket”. Mélyen, ott, a szíved legmélyén viszont érezted, hogy valami nem stimmel. Boldog voltál, de belül tudtad, hogy nem lesz hosszú életű a boldogságod. Amikor együtt voltatok, akkor pillangók röpködtek a gyomrodban, és szédültél a szerelemtől. Csodálatos érzés, de nem erre van szükséged egy férfitől. Hosszú távon az a jó, ha melegséggel tölt el a jelenléte, és úgy érzed, mindentől védve vagy mellette, hogy jó kezekben vagy.

De ez a férfi nem úgy bánt veled, ahogy megérdemelted volna.

Úgy kezelt, mintha egy papírcafat lennél, amit most húzott ki a szemetesből. Gonosz volt veled, a testeddel és önbizalmaddal. Abban volt a legjobb, ha a tévedéseidre és hibáidra kellett rámutatni. Nem voltál más számára, csak egy meleg test, akivel lefeküdhet. Szomorú, de tényleg vannak ilyen emberek, akiknek ennyit jelent egy párkapcsolat. A világ minden szeretetét adtad volna neki, de nem akarta, nem fogadta el, mert tőled nem kellett neki. Az egyik este ott talált a fürdőben sírva, lelkileg összetörve. Talán tudta, hogy miatta zokogsz, de az is lehet, hogy ennyi empátia sem volt benne, hogy ezt felfogja. Ahogy rád nézett, azzal még mélyebbre taszított. Majd megkérdezte undorodva, hogy “végeztél?” Hogy lehet valaki ennyire gonosz azzal, akit elvileg szeret? Nem tud szeretni. Nem a te hibád.

Nyílt levél a bántalmazott nőhöz - Tudd, hogy jobbat érdemelsz

Tudod, hogy jobbat érdemelsz, de még reménykedsz, hogy majd megváltozik, hogy majd rájön, milyen értékes ember vagy, és jobban bánik veled. Azon kapod magad, hogy rákeresel a neten a bántalmazó párkapcsolat jeleire. Ha pedig már itt tartasz, hogy rákeresel a jelekre, akkor biztos lehetsz benne, hogy bántalmazó párkapcsolatban élsz. De nem akarsz szembenézni ezzel a ténnyel, az agyad leghátsóbb zugába űzöd a gondolatot. Kikapcsolod a listát a fejedben, amit épp olvastál: állandóan kritizál, beszólogat, megaláz, uralkodik fölötted, hibáztat, bűntudatot kelt benned, magyarázkodik, hazudik, nem hajlandó megbeszélni semmit, provokál, minden a te hibád, és a lista még folytatódik hosszan. Mind igaz rá.

És te mégis szereted sajnos ezt az embert, aki nem szeret viszont, de még csak nem is tisztel téged.

Végigpörgeted magadban, miket szokott neked mondani, onnan kezdve, hogy nem kellesz senkinek, egészen odáig, hogy őrült és hisztérikus vagy. Olyan gyakran mond ilyeneket rólad, hogy már elkezdted elhinni, hogy igaza van. A valóság azonban az, hogy igazából felbecsülhetetlen, normális és intelligens vagy. Ne hagyd, hogy átmossa az agyad. Valószínűleg sosem fog megváltozni. Valószínűleg a következő barátnőjével is ugyanilyen rongyként bánik majd.

Sokkal jobbat érdemelsz, mint ami most van. Ne engedd, hogy azt gondolja, lehet téged így kezelni, mert nem egy darab összegyűrt papír vagy, amit rugdoshat kedvére. Eljön az idő, amikor egy csodálatos férfi besétál az életedbe, és ott ülsz majd mellette csodálva, hogy egy ilyen különleges, tökéletes ember van veled. Elfogad majd úgy, ahogy vagy, és teljes szívéből képes lesz szeretni. Ez lebegjen a szemed előtt, ne érd be ennél kevesebbel.

Tought Catalog

Olvass még többet a bántalmazó kapcsolatról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top