nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
A szülők depressziója okozhatja, ha finnyás lesz a gyerek

A szülők depressziója okozhatja, ha finnyás lesz a gyerek

Ha a szülők lehangoltak, a gyerekük hajlamosabb lesz étkezési zavarokra – állítják a kutatók.
NLCafé
f Ajánlom
A szülők depressziója okozhatja, ha finnyás lesz a gyerek

Minden szülő szereti, ha a csemetéje jó étvággyal, szívesen és normális mennyiségeket eszik. Akiknek úgy kell belekönyörögniük a vacsorát a picibe, azok tudják, miről beszélünk. Azt azonban valószínűleg nem tudják, hogy a saját hangulatuk és lelki problémáik is befolyásolhatják gyermekük étkezési szokásait.

Holland kutatók közel 5 ezer, 2002 és 2006 született gyereket és szüleiket vizsgálták. A szülőkkel a terhesség közepén töltettek ki először egy tesztet, ami a szorongáshoz és a depresszióhoz való viszonyukat vizsgálta. Mikor a gyermekük 3 éves lett, újra kitöltötték ezt a tesztet, és még egyet a gyerekük étkezési szokásairól.

Az eredmény: a vizsgált gyerekek 30 százaléka vált válogatós, finnyás evővé, és ez a szám összefüggésben áll a depressziós szülők számával.

Az anyukák lelki állapota már a terhesség alatt befolyásolja gyermekük későbbi evési szokásait, a születés után pedig mindkét szülő ugyanolyan mértékben hat a hangulatával a gyerek étkezési attitűdjére.

A kutatók hozzátették, hogy amikor szorongást vagy depressziót említenek, nem klinikai esetekről beszélnek: már az általános rossz hangulat is okozhatja a problémát.

Forrás: Mirror

Megosztás Facebookon