Család

Anyu és anyu házasságot kötnek – ilyen egy melegekről szóló gyermekkönyv Ausztráliában

Anyu és anyu házasságot kötnek – ez a címe annak a melegekről szóló gyermekkönyvnek, amely az ausztrál könyvesboltokban már kapható.

A Mummy and Mumma Get Married, vagyis “Anyu és anyu házasságot kötnek” című könyv az első, kifejezetten gyerekeknek szóló kiadvány a melegházasságok témájáról, amelyet egy Ausztráliában élő szerzőpáros jelentetett meg.

A történet egy olyan fiatal lányról szól, aki azonos nemű szüleit szeretné házassággal meglepni. Phoebe érdeklődését a téma iránt kedvenc futballistájának esküvője kelti fel, amely után ő is felteszi a kérdést: vajon az én szüleim miért nem házasok?

A szerzőpáros közösségi finanszírozással gyűjtötte össze a szükséges pénzt a melegek házasságáról szóló első gyermekkönyv megjelentetéséhez. Még őket is meglepte, hogy az eredetileg tervezett ötezer dollárhoz képest harminc nap alatt 7500 ausztrál dollárt adományoztak mindehhez számukra.

Az akció részeként a könyveket iskoláknak is felajánlották volna, ezt ugyanakkor néhány oktatási intézmény visszautasította, főként katolikusok – írja a VS.hu a The Guardian cikke nyomán.

New children's book Mummy and Mumma Get Married follows a young girl who wants to surprise her parents with a wedding. The only thing stopping them is you-know-who…

Közzétette: Guardian Australia – 2016. február 17.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top