Család

Bora Borán rekedt magyar nő: elkezdődött a per, a férj nem jelent meg

A Bora Borán rekedt magyar nő, Nyíri-Kovács Patrícia büntető ügyét a magyar bíróság február 15-én, hétfőn kezdte el tárgyalni, amelyen a francia apa nem jelent meg.

Nyíri-Kovács Patrícia az RTL Híradójának mondta el, férje még 2011-ben elvette útlevelét, ezért ő és kisfia, Noah évekig nem tudtak Magyarországra jönni. Azt is állította, egy korábbi hazalátogatásukkor férje megerőszakolta. A férfi ellen ezért indult a büntetőper.

Az apa ügyvédje úgy látja, a történetben sok az ellentmondás. Jánó Christopher szerint a feleség feljelentésében szó sincs a budapesti esetről. Az ügyvéd azt sem érti, ha már itthon töltöttek több hetet, mégis miért mentek vissza, miért nem maradtak itthon, és tett a nő akkor feljelentést a férj ellen.

A férfi most is Bora Borán él, az első budapesti tárgyaláson nem jelent meg. Jánó Christopher azt állítja, ügyfele a bíróság idézését a mai napig nem kapta meg, ezért nem jött Budapestre.

A kisfiú nagyapja tavaly 21 napig éhségsztrájkolt a budapesti francia nagykövetség előtt, hogy felhívja a hatóságok és a közvélemény figyelmét lánya és unokája fordulatokkal teli történetére.

A francia-polinéz bíróság 2015 nyarán az anyának ítélte a gyermek felügyeleti jogát, az ítélet ellenére a férj engedély nélkül magával vitte a 7 éves kisfiút. Közben a helyi bíróság megváltoztatta döntését, és az apa felügyeletére bízta a gyermeket. Nyíri-Kovács Patrícia most csak a tárgyalás miatt érkezett Magyarországra – hangzott el az RTL Híradójában.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top