nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Ismerd meg Danikát, a 7 éves családfőt

Ismerd meg Danikát, a 7 éves családfőt

Anyja elhagyta, apját nem ismeri, az őt nevelő nagymamája pedig 3 évvel ezelőtt agyvérzést kapott. A kisfiú elhatározta, hogy meggyógyítja az asszonyt.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Dani szívszorító történetét tegnap mutatta be a Fókusz. A kisfiú életében a legfőbb támaszt nagymamája, Juci mama jelentette. Amikor azonban a nő agyvérzést kapott, fordult a kocka. A kisfiú azóta elképesztő igyekezettel viseli gondját az ágyhoz kötött nagymamának. Szentül hiszi, hogy képes lesz meggyógyítani. Eteti, újra tanítja beszélni, és labdázik vele, akár egy gyógytornász.

Hármasban élnek az egy szobás, szegényes kis lakásban Dani nagynénjével, Melindával. Összes jövedelmük 85 ezer forint havonta, ennyiből kell kigazdálkodniuk ételt, gyógyszert, rezsit, ruhát. Danika mégsem vágyik többre, sőt: karácsonykor becsomagolta a kisautóit és elküldte azoknak, akiknek még annyira sem telik, mint nekik.

“Szerethető vagyok, képes vagyok rá” – ez Dani jelmondata.

 

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon