Család

Így harcolhatsz a menopauza kellemetlenségei ellen

Előbb-utóbb sajnos minden nőnek szembe kell néznie a menopauza okozta kellemetlenségekkel, de van néhány fogás, amivel megkönnyíthetjük magunknak ezt a nehéz időszakot.

A menopauza elkerülhetetlen, de rengeteg kellemetlenség igen, ha kellőképpen odafigyelünk testünkre. A hormonális változás megviseli a szervezetet, de ne feledjük, ez nem egy betegség, így kis életmódváltással könnyebben átvészelhető lesz a menopauza időszaka is.

1. Táplálékkiegészítők

Manapság már rengeteg táplálékkiegészítő készül kimondottan a menopauza tünetei ellen. A speciális készítmények mellett azonban jól jöhet B-vitamin a stressz ellen és a gyulladáscsökkentő hatású omega-3-zsírsav is.

2. Nyugalomban gyógynövényekkel

Természetes módszerekkel is felvehetjük a harcot a kellemetlen tünetek ellen. Érdemes nyugtató hatású teákat – például orbáncfű – fogyasztanunk, és olyan gyógynövényeket vásárolnunk, melyek segíthetnek a hangulatingadozások és a rosszkedv kivédésében.

Így harcolhatsz a menopauza kellemetlenségei ellen

3. Egészséges életmód

Nem mintha a menopauza önmagában nem lenne elég kellemetlen, sajnos ilyenkor további áldozatok is szükségesek, ha szeretnénk magunkat jobban érezni bőrünkben. A dohányosoknak erősen javallott a cigaretta letevése, és általánosságban véve sok sportot és egészséges (szigorúan szójától mentes) táplálkozást javasolnak a szakértők.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top