Család

A gyerek ortopéd cipője miatt dobták ki a családot az étteremből

Állítólag zavarta a többi vendéget a kislány ortopéd cipőjének nyikorgása.

 

Emma
Emma

Egy amerikai anyuka, Catherine Duke a minap betért egy magát családbarátként hirdető étterembe két kislányával, a 3 éves Anával és a 2 éves Emmával. A kisebbik lánynak fejlődési rendellenességek miatt ortopéd cipőt kell viselnie.

Amikor az anyuka a kávégéphez ment Emmával, az étterem egyik alkalmazottja félrevonta, és megkérte, hogy vegye le a lánya lábáról a cipőt vagy hagyják el az éttermet, állítása szerint ugyanis a többi vendég panaszkodott amiatt, hogy a kislány cipője hangosan nyikorog a padlón. “Elmagyaráztam neki, hogy a lányom fogyatékossággal él, és nem vehetem le róla a cipőt, illetve nem viselhet másikat, mert ezt írta elő az orvos” – mesélte az anya. Bár a kis Emma nem vette észre, hogy mi történt, az idősebbik kislány, Ana rákérdezett, hogy mindez mit jelent a család számára.

Catherine végül sírva hagyta el az éttermet a lányaival. Utóbb az étterem vezetőivel is beszélt, illetve a médiához fordult, hogy az eset nyilvánosságot kapjon. Az étteremlánc tulajdonosai bocsánatot kértek a történtek miatt, hangsúlyozták, hogy nem tűrik a hátrányos megkülönböztetést az éttermeikben, és biztosították az anyát arról, hogy a kislány máskor nyugodtan viselheti az ortopéd cipőt az étteremben. Az anya elfogadta a bocsánatkérést, de nem tudja, hogy valaha is visszatér-e még abba az étterembe.

Forrás: thestir.cafemom.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top