Család

Fogamzásgátló tabletta okozta egy 21 éves lány halálát

A 21 éves lány, akinek halálát minden bizonnyal a fogamzásgátló tabletta szedése okozta, mindössze 25 napig szedte a Rigevidont.

A 21 éves Fallan Kurek még tavaly májusban került kórházba, amikor otthonában váratlanul rosszul lett. Az orvos vérrögöt talált a lábában, a fiatal lány nem sokkal később meghalt. Kiderült, a lány panaszait a Rigevidon nevű fogamzásgátló tabletta okozta, amelyet mindössze 25 napja szedett.

A lány apja szerint Fallan a halála előtt egy héttel kereste fel először a kórházat mellkasi panaszok és a lábfájdalma miatt. Gyanítható volt az esetleges trombózis lehetősége, ugyanakkor a vizsgálatot végző nővér a lánynak azt javasolta, átmenetileg függessze fel a fogamzásgátlót, pihenjen, és szükség esetén szedjen fájdalomcsillapítót.

Fallen az édesanyjával készített szelfin
Fallen az édesanyjával készített szelfin
A Rigevidon napi rendszerességgel, szájon át szedhető fogamzásgátló tabletta betegtájékoztatójában szerepel, hogy nagyon ritka esetekben vérrögöt, mélyvénás trombózist okozhat. Kétféle női hormont, ösztrogént és progeszteront tartalmaz, amelyek a peteérést akadályozzák meg, így kerülve el a nem kívánt terhességet.
 

Sajnos úgy tűnik, a 21 éves lány a nagyon ritka kivételek közé tartozott. Esete mindenképpen felhívja a figyelmet a fogamzásgátlók szedésének kockázataira.

Forrás: Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top