Család

10 éves kisfiút hallgattak ki a rendőrök terrorgyanú miatt

Egy 10 éves muszlim kisfiút hallgatott ki a brit rendőrség, mert a gyerek az iskolában tévedésből azt írta: "terroristaházban" lakik.

A Nagy-Britannia északnyugati részén található Lancashire egyik általános iskolájában tanuló muszlim kisfiú “sorházat” (terraced house) akart írni az angolórán feltett kérdésre, amelyből végül is “terroristaház” (terrorist house) lett. A gyermek tanárai nem gondolták, hogy mindez csupán elírás, ezért a július óta érvényes új terroristaellenes szabályoknak megfelelően feljelentették a diákot a rendőrségen. Az eset még december elején történt.

A brit rendőrség kihallgatta a gyermeket, majd átvizsgálta a családja otthonában használt számítógépet is. A kisfiú hozzátartozói az incidens miatt bocsánatkérést várnak a rendőrségtől és az iskolától egyaránt – jelentette a BBC.

“Egy gyereket nem lett volna szabad kitenni ennek, most már fél az írástól, a képzelőereje használatától” – idézte a brit közszolgálati adó a kisfiú egyik unokatestvérét. A csatorna a történtekről közölt jelentésében nem használt neveket a gyermek személyazonosságának védelme érdekében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top