nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Bill Clinton cáfolja, hogy Parkinson-kóros lenne

Bill Clinton cáfolja, hogy Parkinson-kóros lenne

Cáfolta Bill Clinton volt amerikai elnök, hogy Parkinson-kórral küzdene.
Forrás: MTI
f Ajánlom

A kérdés amiatt merült fel, mert Bill Clinton januártól bekapcsolódott felesége, Hillary Clinton választási kampányába, rendszeresen részt vesz különféle rendezvényeken, beszédeket mond, interjúkat ad, és érvel Hillary Clinton megválasztása mellett – s eközben sokaknak, így politikai elemzőknek is feltűnt, hogy folyamatosan reszket a keze.

Korosodással járó jelenség

Ez történt a hét végén, Iowa szövetségi államban tartott egyik választási kampánygyűlésen is, amikor a volt elnök beszédet mondott mintegy ötezer lelket számláló hallgatósága előtt. A 69 éves Bill Clinton azzal hessegette el az aggodalmakat, hogy ez “a korosodással járó jelenség”.

Bill Clinton cáfolja, hogy Parkinson-kóros lenne

A volt elnök egészségi állapota nem először foglalkoztatja a közvéleményt. 2009-ben merült fel először, hogy Parkinson-kórja van, ám Clinton akkor több televíziós interjúban is cáfolta. Az elmúlt napokban többször, több helyen is visszatért rá. Mindahányszor a korával indokolta a kézreszketést. A Clinton Alapítvány szponzorálta egyik golfversenyen a napokban például hosszasan beszélt erről, s egyenesen ő hozta szóba. “Valószínűleg észrevették: a kezem reszket kicsit, amikor fáradt vagyok, de ezzel sokan vannak így, amikor öregszenek” – fogalmazott a máig is népszerű Clinton.

Azt is részletezte, hogy amikor először észrevette, évekkel ezelőtt, azonnal kivizsgáltatta magát, de az orvosok megnyugtatták, hogy nincs Parkinson-kórja. Azóta, állítása szerint, nem is aggódik, bármennyire reszkessen is a keze.

Megosztás Facebookon