Család

Így tesznek egészségesebbé a gyerekek

A gyerekeinktől kellene ellesnünk a legegészségesebb dolgokat. Mit csinálnak ők másképp?

A szülés után fennmaradt súlytöbblet, az alváshiány, a kevés szabadidő tipikus szereotípiák a gyerekneveléssel kapcsolatban, de ennek nem kell így lennie.

Persze vannak változások a testen, de nem törvényszerű, hogy negatív irányba változnak a dolgok.

Így tesznek egészségesebbé a gyerekek

Te most egy szuperhős vagy
A jó hír, hogy nem kell egy pók csípése ahhoz, hogy szuperhőssé válj, elég, ha szülsz egy gyereket. Ha leülsz a kanapéra egy zacskó chipsszel, akkor is hős leszel a gyermeked szemében. Válassz te is egy szuperhőst, egy példaképet, akit követhetsz.

Újra legyél gyerek
Ismerd fel a magadban lakozó gyereket. Mit csinálnak a gyerekek? Játszanak. Csináld te is, mozogj sokat, ezzel a túlsúly is könnyen lemegy és a lelkednek is jót tesz.

Egészséges ételek
Azt tudjuk, hogy a gyereknek a legegészségesebb ételeket főzöd meg, de te mit eszel? Nemcsak rájuk vonatkozik az, hogy úgy lehetnek egészségesek, ha “rendes” ételeket esznek.

Aludj délután
A gyerekek nemcsak a fejlődésük miatt alszanak délután. Azért is, hogy kipihentebbek legyenek. Ha te is alszol délután egy kicsit, mint a gyerekek, te is kipihentebb leszel.

Önszeretet
A gyerekek egyik legjobb tulajdonsága, hogy szeretik saját magukat, ez nem önzőség, csupán felismerik saját értékeiket. Ideje, hogy ezt is eltanuld tőlük.

Olvass tovább család témában!

Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top