Család

Nyílt levél a bántalmazómhoz: “Köszönöm, hogy tönkretettél”

"Te vagy a legjobb rossz dolog, ami valaha történt velem. Szeretném, ha magad elé képzelnéd a következő képet: egy nő ül a hálószoba padlóján, nehezen veszi a levegőt, a teste megrázkódik a zokogástól, ököllel üti a földet, miközben próbál rájönni, miért szakadt meg a szíve. Most pedig képzeld magad elé az arcomat, mert ez a nő én vagyok ott. Én, aki soha nem voltam elég jó neked."

Folyamatosan ott kullogtam hátul, tucatnyi más nő mögött. Azt éreztetted velem, hogy teljesen értéktelen vagyok. Érzelmileg tönkretettél. Mégsem gyűlöllek. Inkább szeretném megköszönni, hogy ezt tetted velem. Bár hónapokig tartott, mire eljutottam idáig, de végül rájöttem, hogy nem én nem voltam elég jó neked, hanem te nem voltál elég jó nekem. Ez a mondat azóta folyamatosan visszhangzik a fejemben, emlékeztet arra, hogy jobbat érdemlek, mint egy torz kapcsolat, amiben a szeretetet mint elérhetetlen célt lebegtetted előttem.

Jobbat érdemlek, nem azt, hogy semmibe vegyenek. Jobbat érdemlek, nem azt, hogy manipuláljanak. Jobbat érdemlek nálad.

Tudod, már nem az a nő vagyok, akit akkor este láttál a hálószoba padlóján zokogni. Soha többé nem hagyom, hogy valaki teljesen átvegye fölöttem a hatalmat, porig alázzon, hogy végül elveszítsem minden önbizalmamat. Elborítottál a negatív gondolataiddal, és egy ideig azt gondoltam, hogy vakon követnem kell téged, hogy te vagy az én fényem az éjszakában. Az egyetlen esélyemnek hittelek, hiszen kinek kellenék én, aki mindent elront, és nincs egy normális döntése, gondolata sem. Úgy éreztem, mintha fuldokolnék, és minden nap úgy keltem fel, hogy azt hittem, te vagy az, aki a víz fölött tartja a fejem.

Egy fotó a
Egy fotó a “Láthatatlan monokli” című sorozatból – a teljes sorozat megtekintéséhez kattints a képre

Tévedtem.

Azon az estén ráébredtem, hogy te sosem akartál megmenteni engem, hanem te voltál az, aki egyre mélyebbre nyomta a fejem  víz alá. Ráébredtem, hogy nem rád van szükségem ahhoz, hogy megmeneküljek, hanem saját magamra. Abból a nőből, aki azt hitte, a rémálmai miatt nem tud aludni, hirtelen azzá a nővé váltam, aki meglátta, hogy a valóság sokkal rémesebb.

  • Emlékezz arra a nőre, aki nem tudott enni, mert a szorongástól, hogy megint mindent rosszul csinált, nem volt étvágya!
  • Emlékezz arra a nőre, aki annyira gyűlölte saját magát, hogy erőnek erejével tudott csak reggel kikelni az ágyból, és csak az estére várt, hogy újra lefeküdhessen!
  • Emlékezz arra a nőre, aki számtalan ideg-összeroppanást élt át melletted, reménykedve abban, hogy a szülei nem tudják meg egyiket sem!
  • Emlékezz arra a nőre, akinek titokban kellett előtted tartania a gondolatait, érzéseit, félelmeit.
Egy fotó a
Egy fotó a “Láthatatlan monokli” című. sorozatból – a teljes sorozat megtekintéséhez kattints a képre

Már csak az emlékeidben létezhet ez a nő, mert én már teljesen más lettem. Pont attól változtam meg, amit tőled tanultam. Már nem vagyok hajlandó tettetni senki kedvéért a boldogságot, és nem keresem mások megerősítését arra, hogy értékes vagyok. Hálás vagyok, hogy az életem része voltál, mert tényleg te vagy a legjobb borzalmas dolog, ami történhetett velem. Remélem, soha nem kell átmenned azon a poklon, amiben tartottál engem, és őszintén kívánom neked azt a boldogságot, amire én rátaláltam és végre minden nap átélhetem. Köszönöm, hogy beborítottál a sötétségeddel, mert rengeteg fény árasztotta el az életemet utánad. Örülök, hogy összehozott veled a sors, és remélem, hogy soha többé nem találkozunk.

Látogass el az NLCafé Láthatatlan monokli oldalára, ahol a kapcsolaton belüli verbális erőszak a témánk!
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top