Család

Profin hazudozó tizenévesek, mit képzeltek magatokról?

A napokban egyre többször jön velem szembe egy bejegyzés, mely a mai fiatalokhoz szól. Ingerült, mérges hangulatú bejegyzés, mely nagyon is elmarasztaló. Íme.

Ahogyan a mai fiatalok kihasználják a szüleiket, azért azt mi nem mertük volna megcsinálni. Követelőztök? Mire fel, gyerekek? Mit tesztek az asztalra? Hazudni profin tudtok. Tízesével buktok az iskolában, boldogtalanok vagytok. Csak a menő tárgyakat és a divatos ruhákat követelitek a szüleitektől. Otthon eljátsszátok a mintagyereket, és közben hátba támadjátok az ősöket, ha nem kaptok meg valamit? Szinte minden tíz év felettinek mobiltelefon kell, meg pléjsztésön?

Profin hazudozó tizenévesek, mit képzeltek magatokról?

Az édesanyátokat leprostituáltozzák, mert próbál nevelni benneteket? Az iskolába divatbemutatót rendeztek? Hajsütővassal jártok suliba? Buszra nem szálltok, mert az ciki? Mint egy felnőtt, úgy öltözködtök a szüleitek véres verejtékes munkájának gyümölcséből? Élősködtök, amíg csak lehet, mert önállóan levegőt nem tudtok venni. Beszélni és fogalmazni képtelenek vagytok, szlengekben beszéltek, a kenyérpirítón keresitek a windows gombot, bameg…

Miből akartok luxust?

A sok kis tarajos meg férfinak képzeli magát, mert a taft tart a fején? Bujkáltok a szüleitek elől az instagramon és picsanadrágos képekkel próbáltok naggyá válni? Sunyiban cigiztek, drogoztok? Semmi nem érdekel benneteket, fiatalok, csak a magamutogatás, a focista majmok, a celebzimánylindák és a luxus. Kérdezem tőletek, mi az anyátokból akarjátok majd magatoknak megteremteni a luxust, ha a szüleitek már nem élnek? És mit adtok ti a szüleiteknek?

A kivételektől itt kérek elnézést. Én nem sokat ismerek. Ha rajtam múlna, visszahoznám a pofán vágást az iskolába. Hogy tudjátok, milyen a boldog gyerekkor. A csajoknak meg az iskolaköpenyt, na azzal páváskodjatok…

A folytatásért kattints Kiss Emese caféblogjára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top