Család

Levél a lányom mostohaanyjának

Az előbb olvastam ezt a levelet, és igazából egy oka van annak, hogy a saját blogfelületemen megmutatom nektek: kíváncsi vagyok arra, kinek mi az első gondolata a levél kapcsán. Mi az az első mondat, ami az eszedbe ötlik?

Adott egy feleség, egy férj, egy kisgyerek – aztán jön egy fiatal, csinos harmadik nő, akire a férfi lecseréli a feleségét. És a feleség ír egy levelet ennek a nőnek. Olvasd el és kérlek, írd meg nekem, mi az első gondolatod, mert bennem megfogalmazódott egy vélemény, amiről nem tudom, helyes-e:

Nem feltétlen mostoha a második feleség

A szerző Candice Curry, a címzett Ashkey Parish, Candice volt férjének új felesége.

A lányom mostohaanyjának!

“Soha nem akartam, hogy te itt legyél. Soha nem szerepeltél a terveim között. Amikor a felnőtté válásról és a saját családról álmodoztam, te nem voltál ezekben az álmokban. Soha nem vágytam arra, hogy egy másik nő segítségét kérjem a gyereknevelésben. Úgy gondoltam, a családomban majd ott leszek én, egy apuka és a gyerekeink – de te igazán nem.

De azt is kétlem, hogy te engem akartál az életedbe. Kétlem, hogy egy olyan gyereknek akartál az anyja lenni, akit nem te hoztál világra. Fogadni merek abban, hogy te úgy gondoltad, a te családodban majd ott leszel te, egy apuka és a gyerekeitek, együtt, boldogan és nem én meg a mostohalányod. Tudom, amikor arról álmodoztál, hogy anya leszel, akkor a szülés csodájára gondoltál és nem arra, hogy férjhez mész és kapsz egy gyereket. Igen, teljesen biztos vagyok abban, hogy én nem szerepeltem az álmaidban.

A folytatásért kattints a Bouvet caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top