Család

El kell tartanom a szüleimet, ha rászorulnak, de nem érdemlik meg?

Az Alaptörvény szerint el kell tartani rászoruló szüleinket. De vajon mindenki megérdemli? Szerintem sokan nem érdemlik meg. Az én rokonaim biztosan nem. De mégis mit tennél a helyemben?

A szüleim felelőtlen életet éltek mindig is. Velem nem foglalkoztak gyermekként, mindig valaki más vigyázott rám, más vitt az óvodába, más vitt az iskolába, nem ismerték a tanulmányi eredményeimet, sosem mutattak irányt, milyen iskolát válasszak. Aztán szokatlanul korán önállósodtam. A szüleim reménykedtek abban, hogy minél korábban meg is házasodom, hogy legyen más a “tulajdonosom”, ne kelljen az ételellátásomról se gondoskodniuk – hiába nem velük éltem, azért valamennyi ételpénzt kellett fizetniük. A szüleim a testvéremről sem vettek tudomást, de ő velük élt, és bántalmazták fizikailag, szellemileg pedig elhanyagolták olyannyira, hogy többek között az erős alkoholizmus, amellett pszichiátriai gyógyszerfüggősége miatt gyógyíthatatlan, gyakran igen veszélyes és tomboló tünetekkel járó skizofréniában szenved.

El kell tartanom a szüleimet, ha rászorulnak, de nem érdemlik meg?

A szüleim sosem foglalkoztak a pénzügyeikkel. Az apám sok-sok éven át munkanélküli segélyeken éldegélt, közben maszekolt, ha volt kedve, a pénzt félrerakta magának. Természetesen senkinek sem juttatott az általa fusizott pénzből, se ételre, se ruhákra, se tankönyvekre. Az anyám meg egyszerűen kilépett a munkahelyéről, belépett egy szektába, és azóta feketén dolgozik otthon, és ezen nem is akar változtatni: Ha nincs bejelentett munkahelye, nem kell adózni, jelenleg többet keres nettóban, mint egy fix munkahelyen, szabadosan él – bármikor bárhova elutazhat, semmi sem korlátozza, nincs kötelessége, kötöttsége, csak amit a szekta megkíván. Nyugdíja biztosan nem lesz, megtakarítása sincs, mert minden pénzét azonnal elszórja.

A folytatásért kattints a Világ caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top