Család

Megkötözte az óvónő a 3 éves kisfiút

A szülők állítása szerint másfél órára megkötöztek egy három és fél éves kisfiút a Bács-Kiskun megyei község óvodájában, mert rossz­ volt.

A szülők szerint a gyerekre korábban sosem volt nagyobb panasz az óvodában, teljesen kiborította őket az eset. “Azzal jött haza a fiam, hogy megkötözték! Először azt hittem, hogy fantáziál a gyerek. Aztán a vezető óvónő elismerte a nejemnek a történteket. Ezt követően bementem az oviba, kérdeztem a dajkát, aki azt mondta, ő szabadította ki a fiamat. Azonnal kivettük a gyereket az óvodából, és Kiskőrösre hordjuk, ami jelentős anyagi terhet jelent a családnak. De nem hagyhattam, hogy ezt tegyék a fiammal, megalázták mindenki előtt. Azóta indokolatlan dühkitörései vannak, és nem bírja a sok embert” – mondta el Mezei Józsika apukája a Blikknek.

A család úgy értesült a szemtanúktól, hogy Józsikának egy vastag zsinórral kötözték össze a kezét és lábát másfél órára, mert “rossz gyerek volt”, és azt mondták neki, hogy így kell ennie.

A vezető óvónő szerint csak két percre egy vékony fonállal kötötte össze a gyerek kezét. A történteket pedig rögtön megbánta. “Mélyen istenhívő vagyok. Nem hazudok, soha. Beismertem még a szülői értekezleten is, hogy megkötöttem a kisfiú kezét. De csak két percre, és egy piros fonállal masnira. Egyszerűen nincs eszköz a kezünkben fegyelmezésre. A gyerek egyébként egy tüneményes teremtés, de időnként kezelhetetlenné vált. Bántotta a többieket. Aznap is az asztalnál lökdöste a társait. Mondtam neki, hogy ezek a kis kezek szeretetre születtek, nem arra, hogy bántson másokat. Ezért összekötöztem. Nagyon megbántam, sajnálom. Hibáztam, mindenki megtévedhet egyszer. De én túlságosan nagy árat fizettem ezért. Még a rendőrség is kihallgatott, és a faluban mindenfélét beszélnek” – nyilatkozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top