Család

Nagyobb eséllyel születik lányuk a vonzó pároknak

Egy kutatás során jutottak arra a meglepő eredményre, hogy a vonzó emberekből álló pároknak az esetek többségében lánygyerekük született. De várjunk csak, ez azt jelentené, hogy idővel a vonzó férfiakból kevesebb lesz?

Egy 53 éven át tartó, evolúciós pszichológusok által végzett kutatás bizonyította be, hogy ha két szép ember gyereket nemz, az esetek nagy részében kislány születik.

A kutatás vezetője, dr. Satoshi Kanazawa evolúciós elmélettel magyarázza a tényt: a szülők természetesen a legelőnyösebb géneket örökítik tovább csemetéikre. Így egy gyönyörű anyuka, a szépség génjeivel ajándékozza meg gyermekét, a szépség pedig sokkal nagyobb hasznára válhat egy lánynak, mint egy fiúnak az életben. Hihetetlennek hangzik, de színtiszta genetika.

Nagyobb eséllyel születik lányuk a vonzó pároknak

Ugyanakkor az elmélet több ponton kétségbe vonható: a vizsgált egyénekről 7 éves korukban állapították meg, hogy szépek-e. Minden esély megvan rá, hogy a cuki gyerekekből nem éppen kellemes külsejű felnőttek lettek, így erre nem lehet alapozni.

És különben is: a szépség relatív! Kultúránként, kontinensenként, sőt még talán kerületenként is változó, hogy mit tekintünk vonzónak.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top