Család

5 ok, ami miatt a szingli nők erősebbek, mint gondolnánk

A mai világ még mindig nem mentes a nemi megkülönböztetésektől és sztereotípiáktól. Így ha egy egyedülálló nőnek folyton saját magáért kell kiállnia, szuperhősöket megszégyenítő képességekre tehet szert.

Aki maradt már egyedül huzamosabb ideig, főleg egy hosszú kapcsolat után, az tudja, milyen nehéz szingliként helytállni a párkapcsolat nyújtotta biztonságos burok után. Ugyanakkor valószínűleg azt is tudja, mennyit fejlődött a sok kihívásnak köszönhetően. Nem csoda, hogy sok szingli nő, bár egyedül van, lehet, hogy magányos is, de magabiztos és képes önállóan szembenézni az elé sodródó problémákkal. Nézzük, hogyan csinálják!

5 ok, ami miatt a szingli nők erősebbek, mint gondolnánk

1. Türelmesek

Az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy egy szingli nő igazi krízisként éli meg, hogy egyedül van. A valóság azonban közelről sem így néz ki. Egy egyedülálló nő azért nem bonyolódik bele bármilyen kapcsolatba, mert pontosan tudja, mi a jó neki, és képes türelmesen várni rá. Ameddig vár, addig nyugodtan élvezi az életet, mert már tudja, a végén minden a helyére kerül, és semmit nem érdemes siettetni.

2. Fegyelmezettek

Egy szingli nőnek van alkalma átgondolni, merre tart, és aszerint rendszerezni az életét, hiszen nem befolyásolja senki. Képes tiszta, világos célokat kitűzni maga elé, és azokra fókuszálni.

3. Vasból vannak az idegeik

Egy egyedülálló nőt sok inzultus ér, kezdve akár a beszólásoktól, az állandó kérdezősködésen át, hogy miért van egyedül, a rengeteg sztereotípiáig, amikkel nap mint nap meg kell küzdenie. Azonban a sok próbatétel kiállását meghálálják az idegek: idővel minden jelentéktelen dolog lepereg, és higgadtan tudnak hozzáállni a legidegesítőbb dolgokhoz is.

5 ok, ami miatt a szingli nők erősebbek, mint gondolnánk

4. Őszinték

Egyenesek és világosak, nem kertelnek. Tudják, hogy kár az időt vesztegetni az olyan emberekre vagy helyzetekre, amelyek híján vannak a valódi értékeknek. De nem csak a többi emberrel, önmagukkal is őszinték. A csalódásokból kifolyólag nem akarják többször becsapni magukat, ha probléma merül föl, beismerik, és nem hitegetik magukat hamis képekkel.

5. Legyőzik a félelmeiket

Biztos mind hallottunk már olyan kapcsolatban élő nőkről, vagy talán mi magunk is átéltük, hogy még a boltba sem megyünk szívesen a párunk nélkül. Valamiért minden egyedül megoldandó helyzet félelmet kelt a partner biztonsága nélkül. Egy szingli nőnek nincs választása, bizonyos helyzetekkel kénytelen egyedül szembenézni, és így arra is rájön, hogy sok probléma nem is olyan félelmetes, és könnyebb megoldani, mint azelőtt hitte. Bizonyított az is, hogy egyedülállóként több olyan dolgot, programot, kalandot kipróbálunk, amit kapcsolatban nem mertünk megtenni, és könnyebben lépünk ki a komfortzónánkból is. Ekkor alakulhatnak is az élethez plusz értéket adó hobbik, sportok vagy barátságok.

Természetesen az egyedüllét valószínűleg csak egy átmeneti állapot, bármilyen hosszú ideig is tart. Ha ezt belátjuk és elfogadjuk, az ez idő alatt kifejlesztett képességek a jövőben is hasznunkra válhatnak (gondoljunk csak a vasidegzet hasznára, mikor a jövőbeni gyerekeink szaladgálnak körülöttünk, vagy leendőbelink kellemetlen rokonait kell elviselnünk…)

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top