Család

Nem maradnak segítség nélkül a bántalmazott nők

Az államtitkárság a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából kiadott közleményében kiemelte: a kormány elutasítja az erőszak minden formáját.

Nem maradnak segítség nélkül és oltalomra számíthatnak azok a nők, édesanyák, akiket bántalmaztak vagy veszélyben vannak – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága.

Közölték, hogy a kormány az elmúlt öt évben több intézkedést hozott a biztonságért: szigorúbb büntetőpolitikával, erősebb rendőrséggel, több krízisközponttal, menedékházzal, jogi és lelki programokkal segítik a nők védelmét.

Azt írták: az új büntető törvénykönyv “keményen lesújt” azokra, akik nőt bántalmaznak, mert a polgári kormány büntetőpolitikája szerint a bűnözőknek börtönben a helyük, azoknak a bűnözőknek pedig különösen, akik gyermekek, idősek, nők ellen követnek el bűncselekményeket.

Hozzátették: a biztonságnak és a nők biztonságának kiemelt szerepe lett egész Európában, hiszen “vannak országok, ahol a nők elleni nemi erőszak egyre aggasztóbb méreteket ölt”. A kormány, ahogy eddig, a jövőben is “minden erejével azon lesz”, hogy megvédje a nőket és a gyermekeket az őket fenyegető családon belüli vagy azon kívüli erőszaktól – olvasható a közleményben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top