Család

Hogyan ne veszíts el egy pasit 10 nap alatt?

Sokszor botlom bele az interneten olyan bejegyzésekbe, amelyekben férfiaknak üzennek virtuálisan arról, miként kellene bánniuk a barátnőjükkel. Gyakran pontokba van szedve, hogy mit ne mondj egy nőnek, mit ne csinálj, mit csinálj.

Én most másik oldalról közelítek. Összeszedtem ugyanis 10 kapcsolatgyilkos, ám a nőknél igen gyakori dolgot, amelyek garantáltan oltják azt a bizonyos tüzet.

1. Amikor elhallgatod a problémát

Fontos, hogy bármilyen probléma adódik is – legyen szó a ki nem vitt szemétről, vagy egy elmulasztott sms-ről –, meg kell beszélni! Semmi értelme nincs napokig durcázni, hallgatni és növelni a feszültséget.
Az is lényeges, hogy meg tudd fogalmazni az igényeidet. Vegyünk egy egyszerű példát. A barátod késő délután megkérdezi, hogy mit szeretnél csinálni este, mire te előkelően áthárítod rá a döntést, mondván, lepjen meg. Te viszont moziba szeretnél menni, és azt várod, hogy olvasson a gondolataidban, találja ki, mi az, amire igazán vágysz. De honnan kellene tudnia, ha nem mondod? Mi jön ezután? Két órán keresztül nem szólsz hozzá, vagy csak szavakkal válaszolsz ahelyett, hogy az elején elmondtad volna, mi az, amire igazán vágysz. Mire rájön, a film már véget is ért, a ti randiestetek pedig totálisan tönkrement.

A folytatásért kattints az Aliz naplója caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top