Család

Ehetetlen az étel a szegedi óvodákban – a szülők petícióban tiltakoznak

A menzareformnak következtében ehetetlen az étel a szegedi óvodákban, a kicsik éheznek. A szülők petícióban tiltakoznak, melyet az Emberi Erőforrás Minisztériumához is eljuttatnak, mert szerintük a törvénnyel van a baj.

“Kritikán aluli.” “Felháborító.” “Ez még egy kezdő háziasszonynál is válóok” – így jellemzik a menzareform ételeit azok a szülők, akik nap mint nap látják, netán kóstolják is, milyen ételek kerülnek gyermekeik tányérjára. Szeptember óta, az új közétkeztetési rendelet bevezetésével az eddiginél is rosszabb lett a menzák minősége, sok gyerek gyakorlatilag éhezik az iskolában, óvodában.

A szegedi szülők – megelégelve, hogy gyermekük alig eszik az óvodában – a Facebookon fogtak össze, hogy ne csupán egymás között szidják a menzareformot. Kezdeményezésük nyomán mára 20 óvodába került ki felhívásuk a város összefogása érdekében.

A bárki által aláírható tiltakozásban több sarkalatos pontot is érintenek, például a só mennyiségét. A menzareform alapján összeállított ebédet a gyerekek csak akkor tudják megenni, ha az édesség vagy olyan étel, amelyhez nem szükséges a só. Emiatt az ovisok napközben legtöbbször nem esznek mást, csak üres kenyeret. Panaszkodnak arra is, hogy a túl sok tejtől fáj a kicsik hasa, a tea pedig, ami azt helyettesíthetné, cukor nélkül ihatatlan.

A közétkeztető cég mellett Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek is eljuttatják az aláírásokkal megtámogatott petíciót. A szülők szerint a törvénnyel van baj, amelynek előírásait túl drasztikusan vezették be. Az aláírásokat egyelőre csak a szegedi óvodákban gyűjtik, de tervezik, hogy a mozgalmat kiterjesztik az iskolákra is – írja a Délmagyar.hu.

Ehetetlen az étel a szegedi óvodákban - a szülők petícióban tiltakoznak

További menzareform témájú cikkek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top