Család

Nyílt levél a nőnek, aki a volt férjem babájával várandós

Ma este tudtam meg a nagy hírt, hogy babát vártok, úgy érzem, rögtön írnom kell. Nem keserűségből vagy féltékenységből, hanem azért, mert rájöttem, még sosem írtam ki magamból, ami történt velem akkor, amikor én estem teherbe tőle.

Elképzelni sem tudom, hogy mit mondott rólam, vagy mit titkolt el a közös életünkből előled, hogy hogyan adta elő úgy a sztorinkat, hogy ő legyen benne a jó fiú. Mert azt nehéz lehetett neki tálalni, hogy elhagyott, amikor terhes voltam a közös gyermekünkkel. Mivel fogalmam sincs, mit mesélt el, ezért inkább elmondom én, hogy mi történt akkor, hogyan maradtam egyedül terhesen a kislányunkkal.

Majdnem hat éve volt már, hogy a te gyermeked apja kisétált az életünkből. Nemcsak az enyémből, hanem a még pocakban lévő, nagyon is tervezett kislánya életéből is. Mostanra egy önbizalommal teli, jó fej, független, barátságos, vicces kislány vált abból a babából, aki büszke a családjára, és akinek fantasztikus élete van velem kettesben.

Nyílt levél a nőnek, aki a volt férjem babájával várandós

Teljes munkaidő mellett egyedülálló szülőnek lenni egyáltalán nem sétagalopp, mégsem akarnék más életet magunknak. Kicsit káoszos ugyan, de mellette remekül szórakozunk. Ám nem volt mindig így. A volt férjem mai bejelentése a terhességedről felhozott bennem rengeteg emléket azokból az időkből, amikor még iszonyatosan mérges és sértett voltam. 13 évet dobott ki a kukába. Én azt hittem, boldog házasságban élünk, tiszteltem és szerettem őt. Aztán kiderült, hogy viszonya van, pont akkor, amikor terhes voltam. Teljesen szétestem, letaglózott a hír. Az egész jövőm omlott össze előttem egy pillanat alatt.

A folytatásért kattints az Anyám borogass caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top