Család

Megható: idősek otthonában működik az óvoda

Az ember életében két olyan nagy fejezet van, amikor mindennél jobban rászorul mások segítségére. Ez az időskor és az óvodás évek. S ha ez így van, miért ne lehetne összehozni a kettőt?

Present Perfect néven indult az a műsor, ami egy csapat idős ember és egy tucat kis óvodás közreműködésével készült, és megmutatja, milyen hatással vannak egymásra a törpék és az idősek, azok a megfáradt és beteg emberek, akik magányosan, mozgásukban korlátozottan, nagyothallva, gyászban várják, hogy végre történjen velük valami.

Az Integrational Learning Centerbe 5 évesek járnak, és egy épületben vannak az idősekkel, akikkel a hét öt napján találkoznak is, közös programokat tartanak. Az idősek otthonába az ovisokkal együtt beköltözött a derű, a vidámság és a nevetés.

Nézd meg a videót, még akkor is, ha nem tudsz angolul, a mozdulatok, a gesztusok, az arcok magukért beszélnek! 

A projektből dokumentumfilm is készült, amire eredetileg a Kickstarteren indult gyűjtés, ahol 50 ezer dollár helyett 104 ezer dollárt dobtak össze.

Forrás: techly.com

Idősek otthona és óvoda az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top