Család

Amikor a válás után kezdődik az igazi szívatás

Van egy érdekes kifejezés, a szakirodalom csak úgy említi, hogy "válással összefüggő, rosszindulatú anya szindróma". Már kiolvasni is rossz, pedig a hosszú és hangzatos elnevezés nem is olyan ritka, mint hinnénk – mondjuk kívülállóként.

Már lehet, unalmas, hogy mindig ugyanúgy indul minden posztom, de hihetetlen, amiket az olvasóim mesélnek a privát fórumon, ami a blog kapcsán jött létre a háttérben. Hogy az édesanyák, akikkel rendszerint többet vannak válás közben/után a gyerekek, mit művelnek a volt férjükkel (és annak új családjával). Az is érdekes, hogy ez a “kórkép” – mert egyszerűen nem tudom másképp aposztrofálni – egészen hasonló mintázatot mutat az érintetteknél, ami a szakirodalom szerint így néz ki.

A rosszindulatú exfeleség ismérvei

Kezdődik a dolog a volt/még vele válóperben álló férj aránytalan és igazságtalan büntetésével: a közös gyermek(ek)et próbálja minden eszközzel elidegeníteni az apjuktól, s ehhez minden gátlás nélkül felhasználja a nagyszülőket, rokonokat és barátokat is. A folyamatot nagyban elősegíti a mértéktelen és ésszerűtlen pereskedési folyamat, amibe bonyolódik, mindenbe beleköt, megfellebbez, és addig nyújtja a pert, ameddig nem szégyelli.

A folytatásért kattints a Második feleség caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top