Család

#Láthatatlan_monokli: vessünk véget együtt a verbális erőszaknak!

A társadalom a családon belüli erőszakkal kapcsolatban pont úgy viselkedik, mint a rendőrség, vagyis csak akkor lép, ha vér folyik, így nem számít, hogy a szívet támadó láthatatlan monoklik szépen lassan roppantják össze a nőket. Eddig legalábbis így volt...

Az elmúlt években egyre több erőszakellenes kampánnyal találkozhattunk, kétségtelen, hogy az irány jó. Viszont a legtöbb ilyennél szinte kizárólag a fizikai bántalmazás került a középpontba, a szóbeli bántalmazás csak egy kis adalék volt. Az NLCafé úgy döntött, hogy a Láthatatlan Monokli kampányban a lelki terrorra helyezi a hangsúlyt. Egy országos tesztből szeretnénk kideríteni, hogy a magyar nők hány százalékának kell napi szinten szembenéznie a szóbeli bántalmazás valamilyen formájával. A következő hetekben beszélnek a témáról nőjogi szakértők, szexuálpszichológus és áldozatok is megszólalnak. A cél pedig az lenne, hogy a nők ne fogadják el, ha leribancozzák őket.

Kövesd a Láthatatlan Monokli kampány cikkeit! 

Mondj te is nemet a verbális erőszakra! 

#Láthatatlan_monokli: vessünk véget együtt a verbális erőszaknak!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top