Család

Dorka nagy utazása véget ért, most kezdődik az igazi kaland

A lényeg a lényegben Dorka Srí Lanka-i útjáról: abszolút sikeres volt a Chance programban eltöltött két hónapja. Elhagyta a gyógyszert, nincs többé Asperger-szindróma bélyeg, ledobott 5 kilót a gyógyszer miatt felgyűlt feleslegből, sokkal kiegyensúlyozottabb, tele van életkedvvel.

Dorka mosolygós, kedves, viccelődik, kompromisszumokra hajlandó, sőt ő maga kezdeményezi, hogy a vitás helyzeteket beszéljük meg, keressünk megoldást. Már három napja itthon vagyunk, és a változás bámulatos. Nemcsak Dorkában, hanem bennünk is, a család többi részében.

Dorka nagy utazása véget ért, most kezdődik az igazi kaland

Tulajdonképpen nem is jó szó az, hogy “változás”, mert Dorka nem változott meg, ő Dorka maradt, az éles eszével, különleges tehetségével és elképesztő kreativitásával. Csak valahogy megérkezett kilencéves önmagához, megismerte a saját reakcióit, és megtanulta azt, hogyan kontrollálja őket. Ami pedig a legfontosabb: a sötét, negatív életszemléletet, azt a szűrőt a fejében, ami mindent feketének és fehérnek mutatott neki, átállította ebben a két hónapban a sok beszélgetés, helyzet, élmény és körülötte lévő ember. Már ennek a szűrőnek az átállítása is elég ahhoz, hogy az élete mostantól más irányt vegyen, és jól érezze magát a bőrében.

A folytatásért kattints az Anyám borogass caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top