Család

87 éves életmentő dédnagymama a nap példaképe

Minden reggel úszik, úgy tolja a fekvőtámaszokat, hogy elszégyelled magad tőle, és ha valaki bajba kerül, máris segítségére siet. Ő Edna Mitchell, a 87 éves életmentő.

Édesanya, nagymama és már boldog dédnagymama is az amerikai Maine államban élő, 87 éves Edna Mitchell. Ebben még nem is lenne semmi különös. A hétköznapokat azonban Edna teljesen másképp tölti, mint kortársai többsége. Míg a legtöbb ember a nyugdíjas éveket elérve a fékre lép, ő úgy döntött, inkább a gázra tapos. Az asszony ugyanis önkéntes életmentőként dolgozik.

Azt mondja, a második világháború óta vonzotta az egészségügyi pálya. Akkoriban középiskolás gólyaként elsősegély-tanfolyamot is elvégzett. Végül azonban tanár lett, és a mentőzéshez szükséges alkalmassági vizsgát csak 37 évvel ezelőtt, 1978-ban tette le. Azóta, ha szükség van rá, azonnal volán mögé pattan.

Edna mindennap úszik, minden reggel tornázik, vitaminokat szed, ezzel tartja magát formában. Nem iszik, nem dohányzik, nincs semmilyen káros szenvedélye. A fekvőtámaszokat pedig úgy nyomja, hogy sok húszéves is megirigyelhetné:

A 87 éves életmentő asszony a nap hőse

Kemény és eltökélt nő, példa lehet mindannyiunk számára, hiszen élete azt bizonyítja, sosincs késő ahhoz, hogy megvalósítsuk az álmainkat. Két unokája és egy dédunokája is úgy döntött már, hogy a nagyi nyomdokába lép.

És hogy mi Edna titka? Nagyon egyszerű. Ahogy ő mondja:

Nem agyalom túl a dolgokat, csak teszem, amit tennem kell.

 Forrás: Upworthy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top