Család

Videojátékokkal égeti az agyát a gyerek egész nap? Itt a megoldás!

Rendhagyó kezdeményezést indítottak a legnagyobb hazai videojátékos rendezvény, a PlayIT szervezői. A most alakult szerveződés célja, hogy több mozgásra buzdítsa a számítógépek és videojátékok előtt tespedő fiatalokat.

A Mozdulj, Gamer! mozgalom célja egy olyan közösség kialakítása, amelynek tagjai időről időre nemcsak a virtuális világban, de a szabadban is találkoznak és mozognak egy kicsit. Nem kifejezetten sportrendezvényről van szó, mivel nem focimeccsekről vagy bringatúráról van szó, sokkal inkább a gamificiation néven ismert megközelítésről, amelynek lényege, hogy játékos keretet kínál más jellegű elfoglaltságokhoz. Legyen szó tanulásról, munkavégzésről vagy jelen esetben mozgásról, a lényeg, hogy játékos formában történjen, pontokat lehessen gyűjteni és versenyezni egymással.

Ha zombik kergetik, mindenki fut

A Mozdulj, Gamer! rendezvényein pontosan ilyen programokra lehet majd benevezni: lesz zombifutás, amelyben zombik kergetik majd a játékosokat, lézerharc, amely voltaképpen a számháború egy high-tech eszközökkel felturbózott változata, de ki lehet majd próbálni a mozgást az Oculus Rift nevű virtuális valóságot létrehozó sisak segítségével is.

Az első, ingyenes Mozdulj, Gamer! rendezvényre szeptember 27-én kerül sor a Soroksári úti Malomudvarban.

További cikkek a videojátékokról az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top