Család

Fogyatékkal élő gyerekek szuperhősökként – bájos fotók

A fogyatékkal élő gyerekek olykor egészen különleges képességekkel rendelkeznek. Ezt mutatja meg képein egy fotós.

Rachel Callander új-zélandi fotós kislánya, Evie ritka kromoszóma-rendellenességgel született. Két és fél évet élt, és bár soha nem tanult meg járni vagy beszélni, egyedülálló válaszokat adott az őt körülvevő világra. Sírva fakadt például az elektromos oszlopok közelében, illetve akkor is, ha elektromos tolóajtón haladtak át vele. Olyan volt, mintha fokozott elektromágneses érzékenységgel rendelkezett volna. Ez volt az ő szuperképessége.

A fotós Evie emlékére indította el a Super Power Baby Projectet, melynek célja, hogy fotókon keresztül mutassa be a fogyatékkal élő gyerekek egyedi képességeit. Az elkészült képekből könyv született.

Ők a valódi szuperhősök! - fotók

“A gyerekeknek a könyvben szuperképességeik vannak, mint például a fokozott érzelmi intelligencia, hogy képesek olvasni az emberek lelkében, az elképesztő empátia, a feltétel nélküli szeretet, a kitartás, a kedvesség, az öröm, a vonzerő, hogy a béke nagykövetei és képesek jobbá tenni az embereket” – magyarázta Callander.

Ők a valódi szuperhősök! - fotók

A fotós végigutazta Új-Zélandot és fogyatékkal élő gyermekeket nevelő családokkal találkozott. Arra törekedett, hogy megismerje a gyerekek személyiségét, és a képeken igazán önmaguk lehessenek.

Ők a valódi szuperhősök! - fotók

Callander segítségével a szülők is egy egészen új, pozitív nézőpontból ismerhették meg a saját gyermekeiket.

Ők a valódi szuperhősök! - fotók

“Csodálatos érzés volt, hogy más családokkal is megoszthattam, amit Evie-től tanultunk, és egy új nyelvet hozhattam létre, amin a fogyatékosságokról beszélhetünk” – fogalmazott a fotós.

Ők a valódi szuperhősök! - fotók

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top