Család

Tűzforró kocsiban hagytak egy csecsemőt Tatán

A készenléti rendőrök tonfával törték be az autó ablakát, hogy kimentsék a csöppséget.

Nyolc hónapos kislányt hagytak egy tatai utcában parkoló 60 fokra hevült autóban – írja a kisalföld.hu. A kisgyerek elkeseredett sírására egy járókelő figyelt fel, aki rögtön értesítette a rendőrséget.

A kiérkező készenléti rendőrök tonfával betörték a gépjármű jobb első ablakát és kiemelték a gyermeket a tűzforró autóból. Bár nem esett baja, mentőt hívtak hozzá. “Szegény kisbaba úgy izzadt, mintha egy vödör vízzel öntötték volna le” – mondta Berényi Orsolya törzsőrmester, aki megmentette a kisgyerek életét. A mentők kórházba vitték a kisbabát megfigyelésre.

Senki se hagyjon gyereket, állatot a kocsiba zárva!

A napokban egyébként éppen egy amerikai jótékonysági szervezet tesztelte felnőttekkel, hogy hány percet bírnának ki egy felforrósodott autóban. Az akcióval arra akarták felhívni a figyelmet, hogy senki ne hagyja a gyerekét a járművébe zárva még akkor sem, ha például csak néhány percre ugrik be egy boltba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top