Család

Szeretők: mindenki azt kapja, amit megérdemel?

"A legtöbb nő tudja, hogy megcsalják, csak homokba dugja a fejét. Azonnal észre lehet venni a változást a gesztusokban, érintésekben, még mielőtt konkrétan kiderülne bármi."

A téma, amiről mindenkinek van véleménye: ha a nő szerető. Sejtettük, hogy sokakat megmozgat majd a cikk, a hozzászólások pedig bizonyították: mindenkinek van véleménye a szerelmi háromszögről és a benne lévők felelősségéről. Igen, az örök közhely ide is tökéletesen illik: az ember magából indul ki. Édes vagy keserű tapasztalatokból, ellenállhatatlan vagy épp leküzdhető vágyakból, tudatos elhatározásokból, tudatalatti berögződésekből, vagyis a nagybetűs életből. 

Szeretők: mindenki azt kapja, amit megérdemel?

Tényleg minden esetben a férj a hibás?

Csokorba szedtük a legérdekesebb hozzászólásokat, amelyek annak a cikkünknek kapcsán születtek, amelyben három nő vallott őszintén arról, miért vállalta a szerető szerepét.

“Nem a nő mászik bele a boldog házasságba, hanem a pasi vadászgat szinte minden esetben.”

Milyen duma lenne már az, ha a hódítási szakban azt hallaná valaki a nős pasi szájából, hogy tök jól van a feleségével, iszonyú jól működik a kapcsolatuk. Vallom, hogy mindenki a saját sorsának a kovácsa. A jó mellé jár a keserű pohár is. A nős “grállovagok” nem szokták otthagyni a feleséget – ritka eseteket kivéve. Ha kiderül a liezon, hanyatt-homlok bújnak vissza az asszony szoknyája mögé. Egy kicsit vezekelnek, aztán minden kezdődik elölről.

Engem is azzal szédített anno, hogy már szinte nem is házasok, csak egy fedél alatt élnek. Persze mikor kiderült a megcsalás, iszonyú balhét csinált az asszony, akivel csak a gyerek miatt maradt együtt.

Minden esetben a férj a hibás. A szerető meg tudja, ha nem ő, akkor más lenne a szerető, teljesen védtelen az ügyben.

Senki nem látja meg szívesen a párja valódi arcát ebben a kérdésben, főleg, ha már megtörtént a baj. Viszont ennek következtében hibás és némiképp lenéző is az a nézet, hogy fogadjuk el a férfiakat így, mert hát ők milyen ösztönlények, és úgysem tudnak ellenállni, mert csak eddig terjed a kapacitásuk. Érdekes, néhányuknak mégis sikerül a nadrágjában tartania a farkát. Egy idegennek kellene figyelembe vennie a te pasid és kapcsolatod megdőlt bizalmát?

A férj a hibás, mert ő az, aki kapcsolatban él, ő az, aki hűséggel tartozik.

Tele vannak nős pasikkal a netes társkeresők, gyakorlatilag 30 fölött nagyítóval kell keresni a független pasikat az oldalakon. Ez sok év tapasztalata sajna.

Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek írja az egyik hozzászóló. Hozzáteszi azt is, hogy ilyenkor a legsérülékenyebb egy kapcsolat. Aztán ha pont ekkor toppan be az a bizonyos harmadik, tönkremehet az a házasság is, ami még menthető lenne. Elgondolkodtató mindenesetre, hogy míg sokan hisznek az örök hűségben, többen kizártnak tartják, hogy egy életen át ki lehet tartani egy ember mellett.

Szeretők: mindenki azt kapja, amit megérdemel?

Boldog párkapcsolatban ilyen nem fordulhat elő…

Amennyiben valakinek hűséget ígértél, akkor tartsd magad ahhoz. Amennyiben nem kapod vissza, akkor válj el. Utána kereshetsz mást. Az ígéret a hűségre a becsület kategória, az veled születik. Ha ezt eljátszod, hiteltelen ember leszel. Lényegtelen, hogy a pápa, a papok, a pszichomókusok vagy párterapeuták mit engednek meg.

Megmosolyogtat, mikor egy naiv feleség hisz az örök hűségben. Menjen fel egy társkereső oldalra, lehet, hogy ott nyomul a kedves férje. Mondjuk, én azt vallom, hogy nem létezik olyan pasi, akit ne lehetne elcsábítani, pláne ha már régi kapcsolata van.

20 év házasság van mögöttem. Szerelem? Lehet, hogy nem olyan, mint 20 évesen. Tisztelet? Az még mindig olyan, mint 20 évesen.

Ha az ember megtalálja a másik felét, onnantól nincsenek többé férfiak és nők, csak emberek. Van A FÉRFI és van A NŐ, és mindenki más nemtelen.

Az egész mozgatórugója szerintem az őszinteség lenne. Miért olyan nehéz megmondani a másiknak hogy már nem megy ez a dolog? Ha nem monogám típus, akkor meg ne kezdjen párkapcsolatba. Én sosem másztam bele más párok életébe, pedig lett volna lehetőségem rá. Főleg miután nemrég átéltem, milyen is ha megcsalnak, megfogadtam hogy én nem leszek ilyen.

 

Többen írtak társkereső oldalakról, ahol állítólag férjek keresnek maguknak partnereket. Reméljük, azért nem olyan borús a helyzet, mint ahogy néhányan lefestik! Nem esünk kétségbe, a boldogság házasság és az örök szerelem  mellett is sokan kiálltak. 

Szeretők: mindenki azt kapja, amit megérdemel?

 Amit nem tudnak, az nem fáj

Annyit segítek, egy boldog házasságba nem lehet bemászni!

Az újdonság érzésével, a “mással” nem tudsz versenyezni, és lehet akármilyen boldog a férj, simán elkezdhet unatkozni, valami másra vágyni, kipróbálni mást is hosszú évek után, és sajnos nem tudsz mit tenni. Általában nem rossz az a házasság, ahová mégis bemászik egy harmadik, hanem csak régi.

Mennyi-mennyi boldog feleség van, aki azt hiszi, a házassága tökéletes, a férje meg szent! Közben a pasi csajla a nejét hosszú évek óta. Csak éppen okosan csinálja, és a feleség nem jön rá. Sajnálom az ilyen naiv nőket. De néha azért irigylem is őket amiatt, hogy ilyen bizakodóak, és nem jönnek rá. Ők legalább boldogok, amit nem tudnak, az nem fáj.

A legtöbb nő tudja, hogy megcsalják, csak a homokba dugja a fejét. Azonnal észre lehet venni a változást, a gesztusokban, érintésekben, még mielőtt konkrétan kiderülne. De hát ez nem rájuk vonatkozik, mert az itt hozzászólóknak csoda hűséges férjeik vannak, a kapcsolatuk pedig maga a Szerelem. Nem, nem az ő férjeikkel van tele az összes netes társkereső, dehogy!

Azért, mert a pasi vágyik valami másra, nem azt jelenti, hogy ténylegesen kell is neki, de, ha már megkapja, akkor kéri. A nők ugyanúgy vágynak időnként másra. Mellesleg a kezdődő flört is kétoldalú. Mindig lesz nő, aki erkölcstelen, mindig lesz, aki leszarja, hogy családot, életeket tesz tönkre, akkor se fog nemet mondani. A férfiaknál inkább ösztönös, ha elcsábulnak, nálunk döntés kérdése.

Voltam ilyen helyzetben, a feleség eljött, könyörgött, hogy ne engedjem be, ha dörömböl az ajtómon. Kérdeztem, te attól nyugodt leszel? Beengedi más. Azt mondtam neki, azt érd el, hogy ne akarjon nálam dörömbölni.

Bármelyik kapcsolatba jöhet egy harmadik, ami nem szerelem, csak más. Ettől a legtöbben nem fogják otthagyni a párjukat, családjukat, a legtöbb esetben ez ki sem derül.

Egy biztos: mindennek következménye és ára van. A szabad akarat kincs, a felelősségvállalás feladat, a becsület pedig erény. Minden ember más élethelyzetben van, így az ítélkezés nem lehet igazságos. A fontos az, hogy mindig bele tudjunk nézni abba a bizonyos tükörbe…

Ilyen az, amikor a nő tudja Sam Smith I am not the only one

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top