Család

Úgy döntött, meleg párnak nem adja örökbe a babát

Az amerikai–spanyol meleg házaspár Thaiföldre utazott, hogy örökbe fogadhasson egy kislányt. A béranya azonban úgy döntött, melegeknek nem adja a gyereket.

A meleg párt sokkolta a hír, amikor az anya visszavonta beleegyezését a kislány örökbe adásáról. A thai nő azt követően döntött az elutasításról, hogy megtudta, a gyereket meleg házaspár venné magához. Az esetben az a legkülönösebb, hogy a nő nem a biológiai, hanem a béranyja a gyereknek.

A kis Carmen örökbefogadásáról a béranyával az amerikai Gordon és spanyol házastársa, Manuel még januárban egyeztek meg, később a nő mégis visszavonta beleegyezését, és a kislány útlevelének kiállításához sem járult hozzá.

Virágzik a béranyaságüzlet Thaiföldön

Thaiföldön nem egyedi ez az eset – egy négyfős család ismeretlen helyre vitte az Indiában szintén béranyától született, 23 hónapos Alvarót, akikről azóta sem tudni, hol lehetnek. Félő, hogy Carmennel is ugyanez történik.

Thaiföldön virágzik a béranyaság üzlete, az országban a meleg párok is egyszerűbben juthatnak kisbabához, mint a világ bármely más részén. Megfelelő az orvosi ellátás is, Gordonék ezért döntöttek a lehetőség mellett.

Gordon, Mauel és a kis Carmen
Gordon, Manuel és a kis Carmen

Nagy port kavart örökbe adási botrányok

A közelmúltban több örökbefogadási botrány kavart nagy port az országban. Napvilágot látott annak a japán üzletembernek az ügye, aki 16 gyereket adoptált Thaiföldről, és komoly felháborodást keltett az az ausztrál pár is, akinek béranya hordta ki ikreit. Miután kiderült, a kisfiú Down-kóros, lemondtak a gyerekről, és Thaiföldön hagyták.

Mindezek ismeretében Gordonék nagyon boldogok voltak, amikor a béranya aláírta az örökbe adásról szóló megállapodást, és beleegyezett, hogy születése után Carment elvihetik a kórházból. Még virágot is vittek az anyának, sőt több közös fotó is készült. A pár a kórházi költségeket (35 ezer dollárt, kb. 10 millió forint) is kifizette a nő helyett.

Meggondolta magát az anya

Tíz nappal később, amikor Carmen okiratainak kiállítását kérvényezték, a béranya üzent a párnak, hogy vissza akarja kapni a kislányt. A nő arra hivatkozott, “normál” házaspárnak gondolta a gyereket örökbe adni, így viszont attól tart, a kislány nem megfelelő körülmények között nevelkedne majd.

Az esettel a thai televízió is foglalkozott. A nő ügyvédje arra hivatkozott, ügyfele egészen addig nem tudta, hogy meleg pár venné gondozásba Carment, amíg személyesen nem találkozott velük. Innentől kezdve pedig nincs az a pénz, amiért örökbe adná a kislányt.

Az ügynek koránt sincs vége. Bízunk benne, a kis Carmen sorsa a lehető leggyorsabban rendeződik.

További cikkek örökbefogadás témában az NLCafén

Forrás: The Guardian

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top