Család

8 ok, ami miatt már jóban vagyok a férjem exfeleségével

A minap kérdezte az anyósom, hogy hogy állok a férjem volt feleségével. Elgondolkodtam, tulajdonképpen sehogy. Mármint se nem negatív, se nem pozitív az érzet... Na de hogy jutottam el ide? Vegyük sorra:
  1. Született egy közös gyermekünk a férjemmel, és úgy érzem, ezt tiszteletben tartja az ex, aki szintén édesanya, tudja, ez mivel jár, és azt is, hogy az ő közös gyermekük mellett a férjemnek immár rá is kell figyelnie, időt szánnia, nem tud azonnal és mindig ugrani.
  2. Az ex is stabil párkapcsolatban él hosszú ideje, van, aki segítsen neki, gondoskodjon róla, érzelmileg kiegyensúlyozza, úgy vettem észre, ezzel összefüggésben lett békésebb ő is – irányunkban.
  3. A sokat emlegetett időfaktor is nekünk dolgozik. Öt éve robbant köztük a bomba (válás, veszekedés, osztozkodás stb.), azóta sok víz lefolyt a Dunán, a válás is régen lezajlott, elcsitult minden érzelem, heveskedés – a férjem is megbékélt, ami rám is jó hatással volt, hogy nem analizálgatom (eddig sem kellett, csak bennem volt kényszerképzet), milyen mélységeket jár lelkileg, a bűntudata hogy áll.
  4. Kiegyensúlyozottan reagálunk az ex és a lízingelt gyermek igényeire, kéréseire, és mindenkinek a szempontjait figyelembe véve döntünk mindenről, legyen az vakációvalajándékokkal, pénzzel, bármivel kapcsolatos.

Folytatás a Második feleség blogon!

8 ok, ami miatt már jóban vagyok a férjem exfeleségével

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top