Család

Instagram-sztár lett a topmodell Down-szindrómás kisfia

A kis Micah még egyéves sincs, de máris több mint 30 ezer követője van az Instagramon.

Amanda Booth amerikai modell tavaly adott életet első gyermekének, Micah-nak. A kisfiú 3 hónapos volt, amikor Down-szindrómát diagnosztizáltak nála.

“Az első reakcióm a félelem volt. Nem ismertem előtte senkit, aki Down-szindrómás, így csak prekoncepcióim voltak arról, hogy ez mit is jelenthet” – vallotta be utóbb Amanda.

Instagram-sztár lett a modell Down-szondrómás kisfia

A kezdeti sokk után az édesanya belátta, hogy amitől félt, az csupán az ismeretlen volt. “Előre kell nézni és nem félni” – szögezte le.

Amanda már azelőtt indított egy saját Instagram-oldalt a kisfiának, mielőtt kiderült volna a betegsége, vagyis az apropót ehhez nem a Down-szindróma adta. Micah az oldalnak köszönhetően internetes sztár lett, ma már több mint 30 ezren követik.

Instagram-sztár lett a modell Down-szondrómás kisfia

A csöppség imád a kamera előtt pózolni, és rendkívül bűbájos baba. Olyannyira, hogy édesanyja modellügynöke már őt is leszerződtette. Amanda örülne, ha közös fotózásokra is hívnák őket a kisfiával. Amit azonban a legeslegjobban szeretne, hogy reményt adhassanak más családoknak is, akik Down-szindrómás gyermeket nevelnek.

“Micah kívül-belül elképesztően gyönyörű, és meg akarom mutatni, hogy megfelelő törődéssel minden baba boldogulhat” – fogalmazott Amanda.

Forrás: Buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top