Család

Ferenc pápa szerint van olyan, amikor a válás elkerülhetetlen

Az egyházfő ismét tabudöntögető beszédet mondott szerdai audenciáján. Ferenc pápa szerint vannak olyan helyzetek, amikor a válás elkerülhetetlen.

Ismét tabudöntő gondolatot osztott meg híveivel Ferenc pápa a június 24-i nyilvános audienciáján. A katolikus egyházban a házasság szentsége felbonthatatlan. Az is igaz, hogy néha a szakadás elkerülhetetlen. Vannak esetek, amikor ez erkölcsileg szükségessé válik, például amikor ki kell vonni a gyengébb házasfelet vagy a kisgyermekeket az erőszak, a kizsákmányolás, a közöny súlyos sebei alól.

Az egyházfő elmondta, a család szoros egységet alkot, ha egy ponton megsérül, az mindenkinek fájdalmat okoz. A gyerekek lelkén mély sebet üt szüleik veszekedése, válása. Figyelmeztetett arra is, ha egyéni vágyainkat akarjuk követni, mindenkor gondoljuk végig, mekkora árat fizetnek ezért gyermekeink – írja a Vatikáni Rádió honlapja.

További cikkek Ferenc pápáról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top