Család

5 kihagyhatatlan program a Gyerekszigeten

A Gyereksziget szuper programokat kínál a hétvégére a Hajógyári Szigeten. Nemcsak a kicsiknek, hanem az egész családnak. Összegyűjtöttük a legjobbakat.

Hamupipőke története megelevenedik – indulás a bálba!

Kívánságmese a telhetetlen mostohatestvérekről és Hamupipőkéről – a történetet nyilván mindenki ismeri a lányról, aki szolgasorban él gonosz mostohaanyjával és mostohatestvéreivel, de a végén egy varázslat segítségével mégis eljuthat a bálba. A mesejáték különlegessége, hogy Hamupipőkét a néző kislányok alakítják, és amikor eljön az ideje, ők is táncolhatnak majd a bálban.

  • Helyszín: Generali Nagyszínpad
  • Időpont: június 20. 11:00

Családi jógaóra

Tavaly az indiai kormány kezdeményezésére az ENSZ június 21-ét a jóga nemzetközi napjává nyilvánította. A nemzetközi jóganap időpontjának kiválasztása nem véletlen, ennek is különleges jelentősége van: egyrészt a két napforduló egyikeként a leghosszabb nap az északi féltekén, másrészt különleges jelentőséggel bír a világ számos területén. Idén ezen a napon az egész család kipróbálhatja a jógát a Gyerekszigeten.

  • Helyszín: Generali Nagyszínpad
  • Időpont: június 21. 12:30

Interaktív koncert az Alma együttessel

Az Alma együttes a közel egyórás családi koncert során improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak. A zenekar műsorában a nagy sikerű saját dalok mellett 14 éve töretlen sikerrel adja elő a klasszikus és kortárs költők legszebb verseit megzenésítve.

  • Helyszín: Generali Nagyszínpad
  • Időpont: június 21. 16:30

Növények megismerése és memóriajáték

A természet iránt érdeklődő gyerekek és szüleik egy óriás tilitoli játék segítségével megismerhetik az egyik védett növényi ritkaságunkat, az egyhajúvirágot, illetve forgatható korongok segítségével ritka, őshonos növényeket állíthatnak össze. A játékos kedvűek egy óriás memóriajátékban tesztelhetik tudásukat, és kereshetik meg az összetartozó növényeket és termésüket. A kockajátékokkal pedig gyakorolható, melyik növény mérgező vagy épp gyógyító hatású.

  • Helyszín: Gyerekparadicsom – Pannon Magbank
  • Időpont: június 20–21. 10:00–18:00

Rekordkísérlet – Sakkparti Bici nénivel

A sakk-kedvelő szülők vagy gyerekek egy igazi sakknagymesterrel, Sinka Brigittával játszhatnak, evvel ráadásul egy világrekord-kísérletben is részt vesznek. A 87 éves Bici néni ugyanis egész életében azért dolgozott, hogy megdöntse a szimultán sakkozás világrekordját, és minden egyes partival közelebb kerül a célhoz.

  • Helyszín: Telekom 4GSakk Sátor (a Cirkuszparádé mellett)
  • Időpont: június 20–21. 10:00–18:00

További információk és programok a Gyereksziget honlapján!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top