Család

A lelki társak teszik teljessé az életed

Mindannyian vágyunk a rokonlélekre, s közben nem is gondoljuk, hogy nem csak egy létezik. Többféle lelki társ várhat minket életutunk során. S csak remélhetjük, hogy felismerjük, ha találkozunk vele.

Őrültségnek tűnik, hogy van egy személy, aki tökéletes a számomra – nemcsak valaki, aki támogat és élethosszig tartó társam, de egy különleges valaki, aki tudja, hogyan érezem magam, aki ismer, és elfogad, aki gazdagítja lelkem, és elvisz  egy teljesen új szintre. Túl magamon, túl a kicsiségeimen, apró önzéseimen, butaságaimon.

A barát

Ez a lelki társ kapcsolat a leggyakoribb. Hiszek abban, hogy őket még gyermekként felismerjük, mi választjuk őket, s ők minket választanak, s velünk maradnak életünk végéig. Előttük a lelkünk csupasz, nincsenek titkok, sem hazugságok. Hiszen minden grimaszt, minden apró gesztust ismernek.

A lelki társak teszik teljessé az életed

A tanár

Lehet egy barát, családtag, de még az ellenségünk is. A tanárlélek gyakran kerül az életünkbe romantikus kapcsolatként, de sosem tartósan. Az ő feladata az, hogy megmutassa nekünk a legjobb, s a legrosszabb részünk, “leckéztessen”, majd a tanítás végeztével eltűnjön.

Még több lelki társ típus Kiss Emese blogján!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top