Család

Ferenc pápa keményen kiáll a nők jogai mellett

Ferenc pápa ismét kiállt a nők mellett. Az egyházfő keményen fogalmazott, amikor azt mondta, hímsovinizmus a női egyenjogúságot hibáztatni a hagyományos családi értékek felbomlásáért.

Ferenc pápa kiállt a nők mellett. Az egyházfő keményen fogalmazott, amikor azt mondta, hímsovinizmus a női egyenjogúságot hibáztatni a hagyományos családi értékek felbomlásáért.

Ferenc pápa keményen kiáll a nők jogai mellett

A pápa szerint a nők és férfiak fizetése közötti különbségeket is mielőbb meg kell szüntetni. “Mégis miért általánosan elfogadott, hogy a nők kevesebbet keresnek a férfiaknál? – tette föl a kérdést az egyházfő. – A nőknek ugyanazok a jogok járnak”mondta Ferenc pápa több ezer ember előtt a Szent Péter téren április 29-én, a heti audencián.

Az egyházfő felolvasott egy globális felmérést a nők jövedelmi helyzetéről. A 2013-as adatok szerint az Európai Unióban a nők átlagosan 16,4 százalékkal kevesebbet kerestek a férfiaknál.

Köszönjük, Ferenc pápa!

További Ferenc pápa-cikkek az NLC-n:

 Forrás: The Guardian

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top