Család

Anyák napja: 5 ajándékötlet, ami könnyet csal a mama szemébe

Anyák napjára megható ajándék kell, olyan, amitől szem nem marad szárazon, és amitől igazán szeretve érezheti magát az édesanya.

Az anyák napjáról nekem mindig a saját élményem jut eszembe – mi más? –, amikor az első ovis anyák napján zokogtam, magam sem tudom már, tulajdonképpen miért. Olyan megható volt, ahogy a lányom állt előttem és szavalt valami bugyuta verset, hogy muszáj volt potyogtatni a könnyeimet. Aztán átnyújtott egy összemaszatolt papírt, amire engem festett, és sem addig, sem azóta nem voltam olyan szép, mint azon a papírlapon. Immár 7 éve, hogy minden évben bőgök anyák napján, azóta már kétfelé, mindkét gyerekem köszöntésekor, és alig van pár hónapom, hogy becsatlakozzon a zokogós sorba a legkisebb kislányom is. Ez az évnek az az egy napja, amit végigsírok, csupán boldogságból. Hát kívánhat ennél többet egy anya?

Anyák napi ajándékozáskor a gyerekekről és anyáról készült rajzok mellett a fotókkal sem lőhetünk mellé, minden korosztály meghatódik tőle, ha egy szépen kidolgozott fotó-összeállítást kap a gyermekeitől. Ha kicsi gyerekekről van szó, akkor apa segítsége nélkülözhetetlen, de az alábbi öt ötletből választhatunk akár a nagymamának is, hogy bearanyozzuk az anyák napját számára.

1. Kartonból fotókönyv

Kis túlzással könyv, de a kisebbek is el tudják készíteni némi segítséggel. Erős karton, ragasztó, fotók és szép csomagolópapír kell csak hozzá. A kartonból akkora csíkot vágunk ki, amekkorák a fotók, meghajtjuk harmonikára és beleragasztjuk a kiválasztott képeket. A karton külső oldalára a szép csomagolópapírunkat ragasztjuk. Ha még cifrázni akarjuk, akkor kis keretben az elejére ragasszuk fel a gyermek nevét is, akitől kapja az ajándékot.

Kívánhat ennél többet egy anya? - 5 fotóötlet anyák napjára

2. Szívmelengető üzenet

Kicsiknek és nagyoknak is tökéletes, a nagymama is könnyekig hatódik majd tőle. Egy falapra lesz szükség, amire kis csíptetőket csavarozunk, ebben könnyen cserélheti majd a fotókat rólunk, kedve szerint. Bal oldalra pedig a szívet melengető szöveg kerül egy fekete fotókartonra, fehér tollal felírva: “Ha nem az anyukám lennél, barátnak választanálak.”

Kívánhat ennél többet egy anya? - 5 fotóötlet anyák napjára

3. Nagy mosolyt kérek

Egyszerű ötlet, amihez kell apa és a gyerekek, nagy, színes kartonból kivágott betűkkel, amikkel kirakhatják az “anya” vagy “szeretlek” szót. Ugyanezt az ötletet megvalósíthatjuk karton helyett aszfaltkrétával is. Szinte teljesen mindegy, hogy a kép előhívása után milyen keretbe tesszük azt, adhatjuk akár csak magában, akkor is garantált a mosoly anyától.

Kívánhat ennél többet egy anya? - 5 fotóötlet anyák napjára
Kívánhat ennél többet egy anya? - 5 fotóötlet anyák napjára

4. Geek anyukáknak

A kifejezetten mobilozós, állandóan online anyukáknak javasolt ajándék a kis miniatűr képekkel díszített telefonhátlap. Készülhet házilag, előre számítógépen összevágva a montázst, csak elő kell hívatni a képet és ráragasztani a hátlapra.

Kívánhat ennél többet egy anya? - 5 fotóötlet anyák napjára

5. Fotókönyv az Instagramról

Akinek okostelefonja van, az általában minden nap használja is fotózásra, és a gyerekeiről lőtt képeket posztolja is az Instagramra. Ha ilyen anyukáról van szó, akkor érdemes egy összefűzött fotópapíros kis könyvet készíteni neki, mert mindenki a legkedvencebb képeit teszi fel a fotómegosztóra, ezeknek a képeknek biztosan örülni fog.

Anyák napja: 5 ajándékötlet, ami könnyet csal a mama szemébe
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top