Család

7 évesen szólalt meg először a kisfiú

"A fiam nem akart megszólalni 7 éves koráig. Az első szavai végül ezek voltak: »Szeretlek, anya!«"

Tait Sherman egy csöndes, zárt világban élt. Amikor a kisfiú speciális segítséget kapott, már képes volt elmondani az édesanyjának, amire az a legjobban vágyott. Amikor Reama Shermanje egyik este ágyba fektette fiát, Taitet, óriási meglepetés érte. Gyermeke ugyanis nagyon megölelte, majd a fülébe súgta, hogy szereti. Egy átlagos édesanya akár több száz alkalommal is hallja ezt, mire hétéves lesz a gyermeke. Ám az asszonynak, aki még nem hallotta beszélni fiát, ez rendkívül megható pillanat volt.

7 évesen, anyját átölelve szólalt meg a fiú először

A most tízéves Tait egy ritka betegségben szenved. A rendellenessége épp azt az agyi részt érinti, ami a nyelv használatát befolyásolja. Tait ugyan tudja és akarja is mondani a gondolatait, ám a hangok kiadására már nem képes. Ez a kórkép annyira ritka, hogy a nő évekig szinte reménytelenül harcolt azért, hogy végre valaki pontos diagnózist mondjon némának hitt gyermekéről. Aztán amikor megérkezett a szakszerű segítség, az eredmények is azonnal érezhetőek voltak. “Jelbeszéddel számtalanszor mondta már a fiam, hogy szeret engem. De azon az estén, amikor megölelt és szavakkal is tudatta, az volt életem legboldogabb pillanatainak egyike” – mondta az édesanya. 

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top