Család

Az anyukák és az internet világa

Régóta vágyom saját laptopra. Talán akkor éreztem a legnagyobb hiányát, amikor itthon maradtam a babámmal, és hirtelen bezárult a világ. Otthon csak a pelenkázás-etetés-takarítás maraton ment. Kiszolgáltatottnak, magányosnak és a világtól elzártnak éreztem magam. De vigyázni kell, mert a cél nem az, hogy a gyerek mellett internetfüggővé váljon a anya.

A séták és játszóterezések alatt a várttal ellentétben sajnos nem lehetett más anyukákkal ismerkedni, mert azt vettem észre, mindenki a saját világában merült el, ahová nem férnek be idegenek. A családtagok és ismerősök pedig élték a megszokott hétköznapjaikat, és nem várhattam el tőlük, hogy hétről hétre “elhozzák számomra a külvilágot”. Az csak akkor jött el számomra, amikor újra visszatértem a munka világába, bár nem egészen úgy, ahogy számítottam rá. A két év számítógép- és laptop-nélküliség szinte lenullázott agyilag, arra is alig emlékeztem, hogyan kell egy e-mailt elküldeni.

Az anyukák és az internet világa

 Sokat jelenthet egy saját laptop interneteléréssel. Miért is?

1. A munkaidő akár rugalmas is lehet szellemi munkák esetén. A legsürgősebb munkákat az anya a beteg gyermek mellől valamennyire meg tudja csinálni.

2. Akár egy otthoni internetes kereskedést is lehet végezni saját laptoppal, viszonylag kis időbefektetéssel jöhetne extra jövedelem.

3. Ha van egy laptop, akár kreatívan kihasználhatjuk az időt, amit a gyerek a különórán tölt. Nem feltétlenül munkával lehet ilyenkor tölteni az időt, lehet például a családi fényképek rendezgetésével.

Mire jó még és mire kell vigyázni? Folytatás az Allergia blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top