Család

Veszélyben a spanyol királyi család?

A spanyol királyi családot fenyegető levelet találtak egy feltételezett dzsihadista terrorista sejt vezetőjénél Spanyolországban. A férfit és hat társát előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

A kézzel írt levélben az állt, hogy VI. Fülöp király “meg fogja tudni, mi a szenvedés, amikor mindkét lánya a romok alatt lesz”. A férfi azzal védekezett, hogy a levelet az interneten találta, és csak lefordította. Ugyanakkor ellene szól, hogy több saját készítésű filmet is találtak nála, amelyek a dzsihadista terrorizmus támogatására buzdítanak.    

Az egyiken saját, kétéves fia látható, aki arra a kérdésre, hogy mi lesz ha felnő, így válaszol: felnőttként dzsihadista  szeretnék  lenni. Ezután puszikat dob az Iszlám Állam egyik vezetőjének képe felé, amelyet az apja mutat neki a számítógépen. Egy másik videón a most letartóztatott férfi harcművészeti bemutatót tart.

A csoport tagjaira pénteken csaptak le a spanyol hatóságok egy időben négy különböző városban. Barcelonában, Geronában, Ávilában és Ciudad Realban nyolc embert vettek őrizetbe, közülük hetet a bíró már előzetes letartóztatásba helyezett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top