Család

Idősebb nő, fiatalabb férfi – működhet ez?

Volt szerencsém beleszaladni egy cikkbe, ami teletöltötte azt a bizonyos poharat. A téma az idősebb nő–fiatalabb férfi kapcsolat volt, és a lényege, hogy gyakorlatilag nincs olyan felállás, amelyben működhetne. Szerintem ez nem így van!

Én magam is ilyen kapcsolatban vagyok benne. A párom fiatalabb nálam, és életkorunk szerint teljesen eltérő szakaszban kellene lennünk. Viszont felfogásban, érettségben a párom egy nálamnál 10 évvel idősebb férfit is meghazudtolna, amiből következik, hogy a különbség inkább az ő javára szól néha. Sem mi, sem a környezetünk nem érzékel semmit abból, hogy én vagyok az idősebb, akik pedig engem nem ismernek, csak a páromat, eszükbe sem jut, hogy nem ő született előbb. 

Rengeteg példa van körülöttem, és nem csekély különbségről beszélünk némely esetben, de állítom, hogy ezerszer működőképesebbek ezek a kapcsolatok, mint a klasszikus férfi-nő fel állasok. Persze nincs kőbe vésve, hogy ez működni fog (hogy lehet ezt garantálni?) de úgy veszem észre, hogy a mérhetetlen mennyiségű akadály miatt az ilyen jellegű kapcsolatokban élők nemes egyszerűséggel többet tesznek, és ennek eredménye is van.

A nők, akiket ismerek, és idősebbek választottjuknál, mind fiatalabbnak néznek ki, annak köszönhetően, hogy nem hagyják el magukat, gondolván, hogy mégiscsak fiatalabb csajokkal kell versenyezni. Én magam is így vagyok ezzel sokszor, annak ellenére, hogy saját párommal és a többi érintett férfivel is beszélgettem már, és mindegyikük kivétel nélkül direkt kereste a idősebb nőket, mert korosztályuk túlságosan éretlen volt számukra…

A teljes cikket a Vénuszról jöttem blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top