Család

Ki a hibás a kapcsolatban?

Mentális állapotunkat jelentősen befolyásolja párkapcsolatunk minősége, és fordítva is: személyiségünk nagymértékben meghatározza a párválasztásunkat és a párkapcsolatunk milyenségét.

Sajnos a lelki egészség nem alakul ki magától, sok önismereti munka szükséges hozzá, ami ráadásul fáradsággal, néha fájdalommal jár. Ennél azért jóval egyszerűbb azt mondani, hogy boldogabb lennék, ha te többet segítenél a háztartásban, a gyereknevelésben, ha jobban becsülnél, kevesebbet kritizálnál. Vagyis azt hisszük, hogy a boldogságunk a párunk viselkedésétől függ. Igazából ez teljesen téves felfogás. A boldogságunkért nagyon sokat tehetünk, és az, hogy hogyan viselkednek velünk mások, igenis rajtunk múlik. Önbecsülés és asszertivitás (önérvényesítés kérdése) az egész.

Ki a hibás a kapcsolatban?

Ki a hibás?

 Vannak, akik minden konfliktusért, problémáért magukat hibáztatják. Ők a felelősek társuk rosszkedvéért, gyerekük sikertelenségéért. Mások viszont örömmel hárítanak minden felelősséget a másikra. Valójában mindkét hozzáállás téves. Nem az a lényeg, hogy ki a hibás, hanem az, hogy mi a megoldás, és ezért mit tudunk tenni közösen. Ráadásul egy kapcsolat elrontásához mindig két ember kell. Olyan nincs, hogy egy párkapcsolat felbomlásában csak az egyik fél a ludas… A teljes cikket a Bízz magadban blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top