Család

Pártalanul is lehet boldogan élni

Egyedül vagy. Így is lehetsz boldog? Egyedül? Úgy gondolom, igen. Persze törekedve arra, hogy aztán meglegyen életed másik fele, akivel osztozhatsz a boldogságban. Mi segít abban, hogy boldog legyél?

1. Légy hálás

Meg kell tanulnunk hálásnak lenni azért, amink van, amit kaptunk az élettől. Ezt ki is kell tudni fejezni.

2. Légy optimista, jókedvű

Először is. Miért ne lehetnél optimista? Amennyi energiát sokan a pesszimizmusba fektetnek, ugyanannyi erővel optimisták is lehetnének. Bizonyított tény, hogy ezek nem velünk született minták, hanem tanultak. Szóval kezdjük csak el átnevelni magunkat a pozitív gondolkodásra!

Másodszor. A nevetés boldogsághormont termel. Olvass vicceket, nézz vígjátékot. Amint elkezdesz nevetni, úgy változol. Jókedvre fel!

3. Tégy jót másokkal!

Tudom, be kell osztani a pénzt. De néha-néha segíts másokon. Az adakozás olyan erősen hat a jóllét érzésére, olyan lelki pluszt ad, hogy fokozza boldogságunkat. Természetesen ez csak akkor van így, ha önkéntes, nem pedig erőltetett. Arról pedig ne is felejtkezzünk meg, hogy jó tett helyébe jót várj.

Még több tipp a Magabiztos Nő blogon!

Páratlanul is lehet boldogan élni

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top