Család

Esküvő terhesen? Sima ügy!

Azt gondolod, kínos gömbölyödő pocakkal férjhez menni? Bloggerünknek más a véleménye, elmeséli saját esküvője történetét.

Biztos vagyok benne, hogy még a legközelebbi barátok, rokonok között is volt olyan, aki nem hitte el, tényleg tervezett baba volt a fiam, akinek érkezését, illetve első körben a fogantatását úgy fél évvel későbbre saccoltuk még legoptimistább vízióinkat is figyelembe véve. Aztán ehhez képest konkrétan elsőre összejött. Emlékszem, ott ültünk egy napfényes teraszon beszélgetve a párommal augusztus végén, hogy ha már így alakult, talán illene összeházasodnunk, mert később majd nyilván mindig lesz valami, amiért halasztjuk a bulit…

Minthogy az uralható méretű, esküvőre még bevállalhatónak számító pocak novemberre volt várható (nagyjából 5 hónapos), a vadvirágos réten tartandó hippiesküvő – kolbászos falatkákkal, vintage díszekkel, örömmuzsikával, szörppel, házi borral és pálinkával, mezítláb – sajnos kiesett, így alternatív megoldásokban gondolkodtunk. Nem bánkódtam, tudtam, így is ki lehet hozni mindent az esküvőből, amire vágytam előtte. Ugyanúgy magunkat kell csak adni, nem a násznépnek és az ünneplőknek megfelelni, hanem egy akkorát bulizni, amekkora a csövön kifér – ha megszületik az utód, akkor jó ideig úgysem lesz rá lehetőség. Szóval elmesélem, mi hogy oldottuk meg kevés pénzből (az ember a babáját várva örül, ha minél több marad a zsebében), gyorsan, ám nagyon emlékezetesen, és megosztok néhány tippet is, hogy miért és hogyan érdemes a pocakos egybekelés mellett dönteni!

Másodszorra már visszafogottabb az ember?

A férjjelölt részéről adott volt, hogy nem akar másodszorra nagy felhajtást, sem nehéz, díszes öltönyt, sem puccparádét, sem vőfélyt, részemről ehhez jött a minél egyszerűbb, minél kötetlenebb szervezés igénye, tekintve, hogy minden pátoszos és grandiózus dologtól fulladok, illetve úgyis én akartam kézben tartani   Mégis egyszer van az ember lányának esküvője – jobb esetben. Nem vitáztunk semmin, de még a szervezésbe se nagyon szakadtunk bele, annyit tudtunk, nincs rá sok pénzünk (se időnk), de ha lenne, se mi vagyunk azok, akik a rongyrázásra adnánk ki milliókat.

+1 tipp: Amikor terhesen szervezésbe kezdesz, vezess valamilyen kis füzetben minden teendőről feljegyzést, minden ötletet írj fel, mert az ember agya ilyenkor széthullóban van. Az angol szakirodalom szerint ez a baby-brain, azaz a kismamákra jellemző szétszórtság. Mi egy google-docs fájlban írtunk mindent a férjemmel, amit megosztottunk egymás között, így mindketten tudtuk követni, ha módosult a vendéglista, esetleg valakihez feljegyezte a másik, hogy ételallergia miatt speciális menüt kell majd neki kérni.

A lánybúcsú így sem marad el

Miért is kéne lemondani róla? A barátnőimnek eszükbe sem jutott kihagyni ezt a bulit, masszív alkoholizálás és hajnalig tartó mulatás nélkül is jól sikerült elbúcsúzni a lányságomtól, fél pohár borocskával, rengeteg röhögéssel.

+1 tipp: Pontosan írd meg a felkért szervezőknek, mit vállalsz be pocakkal és mit nem. Megértő lesz mindenki, hiszen a baba egészsége és a te lelki békéd előrébb való, mint valami bugyuta játék.

Gyorsan is lehet relatíve olcsó bulit szervezni

A gyűrű vásárlása maximum 35 percünkbe telt, ebben benne volt a közeli bevásárlóközpontba utazás is, ahol a harmadik üzletben kinéztük az egyik legegyszerűbbet, fehéraranyból. Egy szempont volt: ne emlékeztesse a férjemet az előző házassága alatt viselt ékszerre. Azt hiszem, jogos vágy. Megvolt az is, pénztárcakímélően. (Irtó nagy szerencsém van a férjemmel, pont annyira utál hosszan keresgélve vásárolni, mint én.)

+1 tipp: Nyilván a gyűrűt érdemes személyesen venni, de amit tudsz, rendelj neten, ne rohangálj mindenért! Hajba valót, kiegészítőt, kellékeket – mindent megtalálsz, házhoz is hozzák, néhány felesleges körtől megkímél szervezés közben.

Esküvő terhesen? Sima ügy!

A menyasszonyi és a menyecskeruhámat varrattam, így jóval olcsóbb volt, mint ha kölcsönöztem volna, a varrónőm meg annyira rutinos volt már a kismamás esküvők terén, hogy a nagy nap előtti este hoztam el tőle a végső méretre igazított állapotban. Hihetetlen, hogy babavárás idején mekkorákat nő az ember hétről hétre, nemcsak mellben. Csodás volt, a férjem csak a fotózáson látta rajtam, amit egy régi kedves barátom, munkatársam műtermében ejtettünk meg. Szóval volt lázadó burgundi színvilág, az uram öltönye is harmonizált vele. Ez utóbbit is praktikusan választottuk, hogy máshova is fel lehessen venni később.

+1. tipp: Ha nem akarsz bíbelődni a varratással, a bérlés is megoldás, több szalon is foglalkozik ilyen ruhákkal. Így azonban, hogy varrattam, a menyecskeruhám a mai napig hordható ruhadarab maradt, hiszen a mell alatt varrott fazon nemcsak kismamáknak áll jól, és a gyermekágyas időszakban is jól jött egy csinosabb ruha. Az esküvői ruha áll a szekrényben, elvileg hordható lenne, de még nem került elő azóta.

A folytatást és még több tippet a Második feleség blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top