Család

Sokkolta az anyát a transznemű játék baba – fotó

Még úgy is, hogy a figura valószínűleg nem annak készült, aminek látszik.

Egy argentin asszony hároméves gyermeke fedezte fel, hogy az egyik játék babájának, amely egyébként egy tündér és elvileg lány, a szoknyája alatt férfi nemi szervei vannak. Az asszonyt sokkolta a látvány, és a Facebookon tett közzé képeket a transznemű játékfiguráról.

Sokkolta az anyát a transznemű játék baba

A baba persze valószínűleg egyáltalán nem transzneműnek készült, csupán a gyártás során került rá egy plusz műanyag darabka, melynek a formája tényleg hasonlít kicsit a férfi nemi szervekre.

A fotó megjelenése után rengeteg szülő kiakadt, különösen mert a transzneműség Argentínában is tabutémának számít, így meglehetősen nehéz azt megmagyarázni a gyerekeknek. Az argentin transzneműközösség viszont úgy foglalt állást, hogy az ő gyermekkoruk is egyszerűbb lett volna, ha lettek volna transznemű játékfigurák.

Egy helyi gyermekpszichológus, Ricardo Rodulfo szerint viszont a gyerekeknek nem számít, hogy a babának valóban vannak-e férfi genitáliái, sokkal inkább a felnőtteket zavarja a transznemű baba ötlete.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top