Család

Döbbenetes gyermekrajzok készültek a családon belüli erőszakról

Gyermekrajz-kiállítás nyílt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon. Sokkoló, ahogy a gyermekek megörökítették, milyen élményekkel kell együtt élniük.

Az alkotásokat olyan gyermekek készítették, akiket a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének Anya-Gyermek Segítőotthona és Krízisközpontja lát el. A nyíregyházi kiállítás november 25-étől látható, mely nap a nők elleni erőszak megelőzésének világnapja.

Döbbenetes képek készültek a családon belüli erőszakról
Szarkáné Kövi Márta, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója döbbenetesnek nevezte a rajzokat. Az igazgató szerint azért is tenni kell az erőszak ellen, mert a bántalmazott gyerekek felnőttként gyakran maguk is bántalmazóvá válnak. 
Döbbenetes képek készültek a családon belüli erőszakrólGavallér Andrea, a Krízisközpont pszichológusa felfigyelt arra, hogy a tematikusan csoportosított rajzok közül többön megjelenik a rendőrség, mint az a szerv, ami baj esetén segíthet.
Döbbenetes gyerekrajzok készültek a családon belüli erőszakrólA kiállítást a szervezők figyelemfelhívásnak szánták. A következő hetekben iskola- és óvodapedagógus csoportok is látogathatják a tárlatot.
További képeket a police.hun láthat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top